Scene de groază în închisorile din Turcia: Puciștii sunt torturați, umiliți și batjocoriți (VIDEO)

Scene de groază în închisorile din Turcia: Puciștii sunt torturați, umiliți și batjocoriți (VIDEO)

Scene de groază în închisorile în care sunt ţinuţi puciştii din Turcia. Mai mulţi deţinuţi apar în imagini cu urme de tortură pe faţă şi pe corp şi continuă să fie umiliţi şi batjocoriţi de paznici, informează B1 TV.

Imaginile care prezintă tratamentul inuman la care sunt supuşi deţinuţii sunt filmate în timpul unui interogatoriu în care militarii sunt dezbrăcaţi pe jumatate şi fortaţi să îngenuncheze în faţa celor care i-au capturat. Bărbaţii, care cel mai probabil fac parte din grupul care a încercat să dea lovitura de stat în Turcia, sunt ţinuţi încătuşaţi şi pe ei se văd urmele torturilor la care au fost supuşi.

Scene de groază în închisorile din Turcia: Puciștii sunt torturați, umiliți și batjocoriți

#DIRECT_ONE_7ds2zj#

Un reprezentant al organizației pentru drepturile omului Amnesty International a anunţat că există dovezi şi informaţii că puciştii capturaţi "au fost ţinuţi în detenţie în cătuşe, abuzaţi şi bătuţi cu bestialitate" şi a subliniat că "nivelul de violenţă depășeşte câteva lovituri aplicate". De altfel, în sala de judecată, mai multi comandanţi seniori au apărut cu vânătăi pe brațe şi faţă.

Președintele Recep Erdogan a promis pedepse severe pentru cei care au pus la cale puciul şi a afirmat că ia în calcul inclusiv reintroducerea pedepsei cu moartea pentru cei găsiţi vinovaţi.

Peste 60.000 de judecători, funcționari publici, profesori, ofițeri de poliție și militari au fost arestați, suspendaț din funcții sau concediați, după tentativa de lovitură de stat eşuată.