Scriitorul Philip Roth a primit premiul "Man Booker International"

Scriitorul Philip Roth a primit premiul "Man Booker International"

Scriitorul american Philip Roth a fost numit câştigătorul celei de-a patra ediţii a prestigiosului Man Booker International Prize, informează BBC.

Man Booker International Prize, pe lângă suma de 60.000 de lire sterline, este oferit unui scriitor pentru reuşitele în domeniul literaturii.

„Este o mare onoare pentru mine şi sunt încântat pentru că primesc acest premiu”, a declarat Roth, citat de sursa precizată.

Philip Roth, în vârstă de 78 de ani este romancierul american care a a câştigat pentru prima dată premiul Pulitzer în 1997 pentru romanul „American Pastoral”. De asemenea, este câştigătorul a patru mari premii literare, respectiv „National Book Critics Circle Award” pentru „Patrimoniu”, „Faulkner Award” pentru „Operaţiunea Shylock”şi „National Book Award” pentru „Sabbath’s Theater”.

Roth şi-a câştigat faima încă din 1959 cu colecţia „Goodbye, Columbus” şi cu bestseller-ul „Complexul lui Portnoy” din 1969. Un alt roman celebru al autorului este „The Human Stain (Pata Umană)”, ecranizat în 2003 de către Robert Benton.

„Timp de 50 de ani cărţile lui Philip Roth au stimulat, provocat şi amuzat în acelaşi timp cititorii săi”, a afirmat academicianul Rick Gekoski.

Ultima oră
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)
22:13 - Loredana Groza, adevărul despre posibila infectare cu COVID-19: Sunt vaccinată și vreau să fac și doza trei