Securitatea aeroportuară, din nou înșelată: Un băiat a reușit să se îmbarce fără acte sau bilete

Securitatea aeroportuară, din nou înșelată: Un băiat a reușit să se îmbarce fără acte sau bilete
Un băiat în vârstă de 11 ani a reușit să fenteze filtrele de securitate de pe aeroportul din Machester și să se îmbarce pe o aeronavă fără a avea asupra lui un pașaport sau bilete, scrie BBC. Băiatul...

Un băiat în vârstă de 11 ani a reușit să fenteze filtrele de securitate de pe aeroportul din Machester și să se îmbarce pe o aeronavă fără a avea asupra lui un pașaport sau bilete, scrie BBC.

Băiatul a trecut atât de agenții de securitate din terminalul de îmbarcare și nu a fost luat în considerare nici la numărătoarea pasagerilor, înainte de decolare.

Se pare că baiatul a reușit să se strecoare printre alți pasageri, agenții fiind ocupați cu aceștia, după ce a trecut de scanator. Apoi s-a îmbarcat pe primul avion găsit la burduf, care mergea spre Roma. Ulterior pasagerii au deveni suspicioși și abia apoi s-a raportat prezența lui.

Un purtătorul de cuvânt al aerportului a precizat că incidentul ridică multe semne de întrebare. Mai mulți membrii ai companiei aeriene au fost concediați.

Băiatul a fost trimis înapoi acasă. Potrivit sursei citate, se pare că el a mai încercat să fugă de acasă și cu alte ocazii.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)