Sediul partidului „Rusia Unită” din Melitopol, aruncat în aer de partizani locali ucraineni

Sediul partidului „Rusia Unită” din Melitopol, aruncat în aer de partizani locali ucraineni
Foto simbol: Hepta.ro / Zuma Press / Cover Images

Forțele partizane ucrainene din Melitopol au atacat sediul partidului pro-Kremlin „Rusia Unită”, transmite Korrespondent, citată de Rador.

Un nou atac al partizanilor ucraineni

„Există declarații concrete conform cărora a fost anunțată o vânătoare împotriva tuturor celor implicați în pseudo-referendumul din partea temporar ocupată a regiunii Zaporijjia. Acest lucru indică faptul că forțele de rezistență vor fi cu siguranță împotriva ‘referendumului’ și vor acționa, vor face tot posibilul pentru a preveni o astfel de acțiune” – a declarat primarul Ivan Fedorov.

Între timp, canalul de Telegram RIA Melitopol a relatat că, în noaptea de 9 spre 10 august, a avut loc o explozie în centrul orașului, lângă sediul partidului „Rusia Unită”, unde ocupanții ruşi făceau pregătiri pentru „referendum”.

„Vizuina colaboraţioniştilor din Melitopol a fost aruncată în aer. Partizanii din Melitopol au transmis un mesaj tuturor colaboraţioniştilor care pregătesc falsul referendum din regiunea Zaporijjia. În noaptea de 8 spre 9 august, în timp ce Forțele Armate ale Ucrainei ‘lucrau’ la bazele militare situate în zone industriale, în jurul orei 22:00, o explozie s-a auzit chiar în centrul orașului, lângă sediul ‘Rusiei Unite’, amplasat în centrul comercial Fokstrot. Acolo, invitații din Rusia, alături de trătădătorii locali, se pregăteau să organizeze un vot fals” – se arată în mesajul postat pe Telegram.

Armata Ucrainei a revendicat atacul care a provocat 12 explozii la baza navală Saky din profunzimea Peninsulei Crimeea, pe care Rusia a anexat-o ilegal în anul 2014, transmite The Guardian.

Atacul de la baza militară rusească din Crimeea, revendicat de Ucraina. Rusia neagă

Rusia a pus la îndoială poziția Ucrainei și susține că nu a fost vorba despre o explozie, ci despre o detonare a depozitelor de muniție. Agențiile ruse de presă au vorbit despre incident, însă au susținut că nu a existat nicio victimă.

Pe de altă parte, liderul peninsulei anexate ilegal de Moscova, Sergey Aksyonov, spune că în urma exploziilor a murit o persoană. Autoritățile locale susțin că au fost rănite cinci persoane.

Urmăriți B1TV.ro și pe