Explozii puternice în apropierea bazei aeriene militare rusești din Crimeea, în ceea ce ar putea fi cea mai profundă lovitură a armatei ucrainene în regiunile ocupate de ruși

Explozii puternice în apropierea bazei aeriene militare rusești din Crimeea, în ceea ce ar putea fi cea mai profundă lovitură a armatei ucrainene în regiunile ocupate de ruși
Cel puțin 12 explozii de intensitate variabilă au fost auzite în decurs de un minut, în jurul orei locale 15:30, sursă foto: captură YT

Mai multe explozii puternice au fost auzite din direcția unei baze militare rusești de la Novofedorivka, în vestul Crimeei, în cursul zilei de luni, transmite CNN, citat de G4Media.

Cel puțin 12 explozii de intensitate variabilă au fost auzite în decurs de un minut

Ministerul rus al Apărării susține că este vorba de muniții de aviație care au explodat pe aerodromul Saki, în apropiere de satul Novofiodorovka și că nu există victime.

Cel puțin 12 explozii de intensitate variabilă au fost auzite în decurs de un minut, iar trei dintre ele au fost deosebit de puternice, declanșând scântei și fum, au declarat martorii citați.

Rapoartele vin în contextul în care trupele lui Vladimir Putin încearcă să preia controlul asupra regiunii Donbas din estul Ucrainei, unde separatiștii pro-Moscova au ocupat teritoriul după ce Kremlinul a anexat Crimeea, în sud, în 2014.

Potrivit CNN, ar putea fi vorba de cea mai profundă lovitură a armatei ucrainene

În ultimele săptămâni, forțele rusești și-au intensificat atacurile la nord și nord-vest de orașul Donețk din Donbas, în încercarea de a prelua controlul asupra flancului estic.

Potrivit CNN, ar putea fi vorba de cea mai profundă lovitură a armatei ucrainene în regiunile ocupate de ruși.

„În această dimineață a fost o veste bună, a avut loc o explozie foarte puternică în regiunea Henichesk”, a declarat marți la televiziunea ucraineană Serhii Khlan, consilier al șefului Administrației militare civile din Herson.

Henichesk se află în sudul regiunii Herson, în apropiere de Crimeea, și la aproximativ 200 de kilometri de cea mai apropiată linie de front ucraineană. Khlan a sugerat că ținta ar fi fost pe calea ferată între Henichesk și Melitopol.

Autoritățile din Crimeea par să fi confirmat informațiile privind exploziile din regiune

Oleg Kriușkov, un consilier numit de Kremlin pe lângă autoritățile din Crimeea, a postat pe Telegram: „Până în prezent, pot doar să confirm chiar faptul că au avut loc mai multe explozii în zona Novofedorivka. Rog pe toată lumea să aștepte rapoartele oficiale”.

BBC relatează că un comandant militar pro-rus, Iuri Kotenok, a declarat pe canalul său Telegram că au avut loc aproximativ zece explozii. „La 20 km de Novofedorivka ferestrele tremură și alarmele se declanșează în mașini”, a scris el.

Acesta citează un alt lider al autorităților locale care a declarat: „Aerodromul nostru explodează. Exploziile sunt la aerodrom. Toate ferestrele de aici au fost sparte”.

Pe rețelele sociale din Rusia și din Ucraina au apărut clipuri video care pretind că arată explozii din Crimeea.

Rodion Miroshnik, care poartă titlul de ambasador în Rusia pentru autoproclamata și Republică Populară Lugansk, a transmis un mesaj pe Telegram care conține două videoclipuri și o imagine statică a aparentelor explozii, însoțite de mesajul: „Locuitorii din Crimeea raportează explozii în apropierea satului Novofedorivka. Prima explozie a avut loc în jurul orei locale 15:00. Au mai avut loc câteva după ea. Nu se știe dacă există victime”.

Urmăriți B1TV.ro și pe