Șefa diplomației UE: Uniunea Europeană îşi va examina din nou strategia în faţa Rusiei la 17 noiembrie

Șefa diplomației UE: Uniunea Europeană îşi va examina din nou strategia în faţa Rusiei la 17 noiembrie

Statele europene îşi vor examina din nou strategia în faţa Rusiei la 17 noiembrie, după ce alegerile organizate de separatişti în estul Ucrainei au trimis un semnal negativ, a declarat Înaltul Reprezentant al UE pentru Politică Externă, Federica Mogherini, relatează AFP.

„Următorul Consiliu european al miniștrilor Afacerilor Externe „se va desfășura în 10 zile și trebuie să vedem clar ce se întâmplă pe teren până atunci”, a mai declarat Mogherini.

„Presupusele alegeri au fost un semnal foarte negativ, situaţia din teren este extrem de gravă. Trebuie să discutăm despre acţiunea pe care o vom demara, la nivel politic, pentru a şti ce formă de dialog şi de canal (de comunicare) politic vrem să implementăm, precum şi ce strategie de sancţiuni să adoptăm”, a adăugat Mogherini.

Șefa diplomației UE a efectuat în Polonia prima sa vizită într-un stat UE de la preluarea mandatului, o alegere foarte apreciată de Varşovia.

 

Tags:
Ultima oră
20:51 - Avertismentul lui Anthony Fauci despre pandemia de COVID-19: „Direcția spre care ne îndreptăm este greșită”
20:22 - Slovacia a adoptat o lege care permite folosirea certificatului de vaccinare ca bilet de intrare în magazine şi alte spaţii
19:44 - CTP, critici dure la adresa naționalei de fotbal, umilită de Coreea de Sud cu 4-0: „Niște băieți făcuți grămadă, din care sare mingea ca din colțul mesei, neînstare să lege trei pase ca lumea”
19:13 - Încă un om a fost ucis de un urs, în România: Victima, un bătrân de 80 de ani din Mureș
19:02 - În aproape orice hotel din Europa turiștii fac dovada vaccinării, vindecării sau a unui test PCR. În România, autoritățile par liniștite. Expert: „Într-o lună același lucru se poate întâmpla și la noi”
18:18 - Tot mai multe țări au urmat exemplul Franței și au impus certificatul COVID-19 pentru accesul la hoteluri, restaurante sau terase. Măsura, discutată și în România
17:50 - Noi proteste masive în Franța împotriva vaccinării obligatorii sau a introducerii permisului COVID-19 pentru spațiile publice
17:22 - Dan Barna îi ceartă pe românii care vor relaxarea restricțiilor: „Avem un optimism nefundamentat în care credeam că tot ce păţesc ceilalţi nouă nu ni se va întâmpla”
16:55 - Ajutoarele sociale vor creşte anual din 2022. Klaus Iohannis a promulgat Legea
16:38 - Germania, amenințată de valul 4 al pandemiei de COVID-19: Numărul cazurilor zilnice ar putea ajunge la 100.000. Sunt pregătite restricții pentru nevaccinați