Separatiştii pro-ruşi au acuzat forţele ucrainene de bombardarea unei fabrici de bere în Donețk

Separatiştii pro-ruşi au acuzat forţele ucrainene de bombardarea unei fabrici de bere în Donețk

Apar noi dovezi cu atacurile lansate de forțele ucrainene asupra unor obiective controlate de trupele loiale Kremlinului. Separatiştii pro-ruşi au acuzat forţele ucrainene de bombardarea unei fabrici de bere din oraşul ocupat Doneţk.

Potrivit acestora,  atacul a dus la înregistrarea unui deces și a declanşat o scurgere de amoniac, conform informaţiilor difuzate de Interfax, transmite joi Reuters.

Ministerul pentru situaţii de urgenţă din autoproclamata Republică Populară Doneţk, susţinută de Rusia, a declarat că un obuz a lovit o linie de amoniac noaptea târziu, declanşând un incendiu care, la un moment dat, s-a întins pe o suprafaţă de 600 de metri pătraţi.

Obiectivul puterii de la Kiev

Un comandant ucrainean a declarat că obiectivul este eliberarea regiunii Herson până la sfârșitul anului, transmite CNN.

„Din păcate, nu vă pot da un calendar sau o dată. Însă vreau să le transmit oamenilor din Herson (…) că nu va durat atât de mult pe cât se așteaptă toată lumea. Va fi rapid”, a declarat generalul-maior Dmytro Marcenko într-un interviu pentru RBC-Ucraina. „În viitorul apropiat, vor vedea și vor auzi totul”, a continuat militarul.

Întrebat dacă obiectivul este eliberarea Hersonului până la finalul anului, Marcenko a confirmat „100”, precizând că scopul este încheierea ocupației ruse în regiune și „sfârșitul fazei active a războiului”.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe