Serghei Șoigu, acuzat de „neglijență criminală” și suspectat de „trădare”. Ce spune un cunoscut comandant rus

Serghei Șoigu, acuzat de „neglijență criminală” și suspectat de „trădare”. Ce spune un cunoscut comandant rus
Serghei Șoigu, acuzat de „neglijență criminală” și suspectat de „trădare”. Sursa: Captură video/ Youtube/ Владимир Белоусов

Un fost comandant al forțelor separatiste pro-ruse din estul Ucrainei l-a acuzat pe Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării, de neglijență criminală. Igor Ghirkin a publicat o înregistrare video pe canalul său de Telegram, criticând modul în care Șoigu a gestionat războiul din Ucraina.

Ghirkin a fost pus sub acuzare pentru crimă de autoritățile din Olanda, fiind direct implicat în doborârea zborului MH17 al Malaysian Airlines deasupra Ucrainei în 2014.

Serghei Șoigu, acuzat de „neglijență criminală” și suspectat de „trădare”

Igor Ghirkin l-a acuzat pe Șoigu de neglijență criminală și îl suspectează de trădare, afirmații pe care Kremlinul nu le-a comentat încă, potrivit HotNews.

„Îl acuz direct pe Serghei Șoigu de, cel puțin, neglijență criminală”, afirmă Igor Ghirkin.

Nu am dovezi să îl acuz de trădare, dar o suspectez”, a adăugat el.

În ciuda pierderilor suferite de armata rusă, Vladimir Putin care să nu se fi distanțat de ministrul Apărării. Cu toate acestea, Parchetul General al Ucrainei i-a chemat la audieri pe Serghei Șoigu și fostul președinte și premier rus Dmitri Medvedev, cel din urmă ocupând în prezent funcția de vicepreședinte al Consiliului de Securitate al țării.

Pe lângă cei doi oficiali din Rusia, au mai fost chemați la audieri și Viaceslav Volodin și Valentina Matvienko. Aceștia ocupa funcția de președinții ai celor două camere ale parlamentului de la Moscova, Duma de Stat, respectiv Consiliul Federației și alți înalți oficiali ruși.

Cine este Igor Ghirkin, cunoscut drept „Strelkov”

Igor Ghirkin era unul dintre principalii comandanţi ai separatiştilor la începutul războiului cu armata ucraineană în Donbas. Procurorii olandezi au cerut pedeapsa cu închisoare pentru acesta și alți doi ruși, fiind puși sub acuzare pentru crimă.

Acesta a jucat un rol important în anexarea Crimeii, fiind la momentul respectiv un ofițer al FSB, principalul serviciu de informații de la Moscova.

Din cauza acestor activități, Ghirkin a fost vizat de sancțiuni ale Uniunii Europene și a fost acuzat de terorism în Ucraina.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:32 - Real Madrid a câștigat UEFA Champions League pentru a 14-a oară și își consolidează supremația în fotbalul european. Finala cu Liverpool, tranșată prin golul lui Vinicius
23:47 - Rusia poate fi oprită doar prin forță, spune liderul negociatorilor ucraineni / Volodimir Zelenski crede că trebuie discutat direct cu Vladimir Putin, din moment ce restul oficialilor ruși „sunt niște nimeni” în țara lor
23:25 - Lucian Heiuș, despre controlul uriaș de la „Dragonul Roșu”: Am decis ca inspectorii de la Antifraudă să sigileze depozitele pe care le găsesc cu obloanele trase. În jumătate de oră toate au fost deschise (VIDEO)
22:58 - Șeful ANAF, despre controalele și campaniile de prevenție din țară. Lucian Heiuș: Nu o să trimit niciodată controlul la un profesor, dar și el să înțeleagă că e normal să plătești un impozit pentru veniturile din meditații (VIDEO)
22:24 - Lucian Heiuș, noul președinte ANAF: Vrem să creștem conformarea voluntară și să reducem evaziunea fiscală, un flagel al economiei românești care pare că se accentuează tot mai mult (VIDEO)
21:57 - Startul finalei UEFA Champions League, amânat cu peste 30 de minute. Probleme la accesul pe Stade de France din Paris
21:52 - Drept la replică. Nordis Group spune că nu se pune problema insolvenței și că solicitarea depusă de Weststart este „nejustificată”: „Nu ne afectează lichiditatea și stabilitatea companiei”
21:34 - Ciprian Teleman, primul mesaj oficial după demisia din USR, cea mai recentă controversă din partid: „Nu am vrut să fie public dar a devenit public”
21:17 - Mesaj RO-ALERT în Capitală. Avertizare de ploi abundente și torențiale: „Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție!” (FOTO)
21:00 - Sorana Cîrstea, părăsită?! Mesaje incendiare între Ion Țiriac Jr. și Ileana Lazariuc, în văzul tuturor (FOTO)