Ţarul Simeon al II-lea, ATAC DEVASTATOR la adresa Guvernului Bulgariei: Mă simt UMILIT! Sunt FORŢAT din nou la EXIL! (FOTO)

Ţarul Simeon al II-lea, ATAC DEVASTATOR la adresa Guvernului Bulgariei: Mă simt UMILIT! Sunt FORŢAT din nou la EXIL! (FOTO)

Ultimul ţar al Bulgariei şi fost premier al ţării, Simeon de Saxa Coburg-Gotha, a lansat un atac extrem de dur la adresa Guvernului bulgar, după ce un tribunal i-a cerut să returneze palatul pe care îl deține şi care a fost confiscat de la familia regală în 1946, în timp ce comuniştii se instalau la putere.

„Mă simt umilit; este ca și cum statul mă va forța din nou la exil „, a spus țarul bulgar, într-o conferinţă de presă ţinută la finalul lunii august, potrivit royalcentral.co.uk.

„E un moment în care mă gândesc cât ar fi de urât să mă oblige, iar asta într-o Bulgarie democratică, la un al doilea exil. Nu m-am aşteptat şi acum mă gândesc câţi ani – 75 deja, îndrăznesc să spun – am depus eforturi pentru păstrarea spiritului, a bulgarităţii în străinătate, în perioada exilului”, a subliniat fostul premier bulgar.

Țarul, în vârstă de 81 de ani, care în perioada 2001-2005 a fost și premierul Bulgariei, s-a declarat dezamăgit de sistemul juridic din țară.

Dezacordul se referă la Palatul Vrana, un fost palat regal, situat la periferia orașului Sofia. În prezent, Palatul este reşedinţa oficială a țarului Simeon al II-lea și soției sale, Tsaritsa Margarita.

(Palatul Vrana / Sursa foto: Wikimedia Commons)

„Proprietatea privată este inviolabilă, în primul rând. În al doilea rând, oamenii care s-au apucat să mă hărţuiască în acest mod sistematic, probabil că nu ştiu cum am fost educaţi, părinţii mei şi bunicii mei în general”, a adăugat Simeon al II-lea, conform hotnews.ro.

Terenul pe care se află Palatul a fost cumpărat de țarul Ferdinand I în 1892. Există două clădiri și un parc mare, primul construit în 1904 ca o cabană de vânătoare cu două etaje, iar al doilea construit în principal între 1909 și 1914 ca un palat.

Decizia instanţei din Sofia recunoaşte încă o dată că statul este proprietar asupra aşa-numitelor proprietăţi ale ţarului, pe care el şi le-a restituit în principal în timpul mandatului său de premier.
Încă de la începutul lunii septembrie, avocaţii familiei regale au anunţat că vor face recurs împotriva acestei decizii a instanţei, la Curtea de Apel de la Sofia. Decizia în acest proces pare însă prestabilită, avându-se în vedere practica judiciară în celelalte cazuri de imobile recuperate de Simeon de Saxa Coburg-Gotha.