Singura țară de care se tem luptătorii Statului Islamic: „O consideră un adevărat pericol”

Singura țară de care se tem luptătorii Statului Islamic: „O consideră un adevărat pericol”

Jürgen Todenhöfer este primul jurnalist din Vest care a petrecut 10 zile alături de ISIS, în Mosul, Irak. Acesta a declarat că Statul Islamic nu se teme de atacurile aeriene ale coaliției, însă Israelul este singura țară din lume de care se teme, potrivit The Independent.

Jurnalistul german Jürgen Todenhöfer a trăit alături de luptătorii din Mosul și a reușit să se întoarcă acasă nevătămat.

Acesta a acordat un interviu publicației Jewish News, în cadrul căruia a afirmat că Israelul nu este inclus în planul de colonizare din Orientul Mijlociu al Statului Islamic.

„Singurul stat de care se tem este Israelul – mi-au spus ca armata israeliana este prea puternica pentru ei. Ei cred ca pot invinge trupele terestre ale Marii Britanie si SUA, care, spun ei, nu au experienta in strategiile teroriste si nici in razboiul contra luptatorilor de gherila. In schimb, stiu ca israelienii sunt foarte duri la acest capitol. Considera ca adevaratul pericol este pus de Trupele de Aparare israeliene", a declarat Todenhöfer.

ISIS a lansat mai multe amenințări la adresa Israelului, în clipurile lor de propagandă, spunând că „niciun evreu nu va fi cruțat în Ierusalim” și jurând să distrugă „boala iudaismului” în lume.

„Ei vor sa arate ca Statul Islamic functioneaza si este puternic. Am crezut ca voi intalni un grup terorist brutal, insa am dat peste un adevarat stat al brutalitatii", a mai spus reporterul.

Israelul nu face parte din coaliția condusă de SUA care bombardează ISIS din Siria și Irak, dar se crede că serviciile de inteligență israeliene le furnizează informații statelor din coaliție.