Siria: Trei luptători ai Statului Islamic, îmbrăcați în femei, au fost prinși în timp ce voiau să părăsească un oraș asediat (VIDEO)

Siria: Trei luptători ai Statului Islamic, îmbrăcați în femei, au fost prinși în timp ce voiau să părăsească un oraș asediat (VIDEO)

Trei membri ai ISIS care purtau vălul islamic au fost prinși în timp ce încercau să părăsească orașul Manbij din Siria, după un ultimatul de 48 de ore, dat de forțele de opoziție care au preluat controlul asupra orașului, informează RT.com.

Imaginile cu jihadiștii travestiți, care voiau să treacă drept cuvili, au fost publicate pe internet pe 21 iulie de reprezentanții Forțelor democratice siriene, un grup de opoziție susținut de Statele Unite și format în majoritate din combatanți kurzi.

Unul dintre combatanții Statului Islamic, luat prizonier, a declarat că era lunetist, potrivit Middle East Eye.

Tentativa de evadare a avut loc după ce, pe 21 iulie, Consiliul militar din Manbij, a dat un ultimatum teroriștilor, să fugă cu ”armele personale”.

În timp ce unii au părăsit orașul purtând văluri, cei mai mulți dintre jihadiști au decis să rămână în zonă, folosind civilii ca scuturi umane.

După acest ultimatum, cel puțin 56 de civili au fost uciși în timpul atacurilor aeriene ale coaliției occidentale conduse de SUA.

Aceasta nu este prima dată când membrii organizației teroriste încearcă să scape îmbrăcându-se în femei. În luna februarie a acestui an, luptătorii care părăseau orașul Ramadi din Irak, au fost arestați după ce au fost prinși purtând burka și măști.

Siria: Trei luptători ai Statului Islamic, îmbrăcați în femei, au fost prinși în timp ce voiau să părăsească un oraș asediat

There's more to these women than meets the eye!

Un clip video postat de RT (@rt) pe

Tags:
Ultima oră
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, turiștii au fost nevoiți să părăsească mai multe zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)
19:10 - Alexandru Rafila îndeamnă la vaccinare: O să avem un val 4 în septembrie-octombrie. Dacă se îmbolnăvesc persoane vulnerabile, situația va pune la încercare sistemul de sănătate (VIDEO)
18:43 - Alexandru Rafila: Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe. Ajutăm cu toții, dar mi se pare puțin deplasat să spui ca prim-ministru că nu știi ce să faci (VIDEO)
18:17 - Peste 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză în România. CNCAV: Vaccinarea, cea mai la îndemână soluție împotriva COVID-19
17:32 - Belinda Bencic din Elveția a câștigat medalia de aur la tenis feminin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020
17:03 - Ludovic Orban, despre alegerile din PNL: Cine are covingerea că poate câștiga nu clamează victoria de dimineață până seara. Victoria se va obține pe 25 septembrie