Sirienii din Damasc îl iau în râs pe Barack Obama: „Este un laș și un fricos”

Sirienii din Damasc îl iau în râs pe Barack Obama: „Este un laș și un fricos”
Sirienii din Damasc iau în derâdere decizia preşedintelui american, Barack Obama, de a cere aprobarea Congresului pentru o intervenţie militară în Siria.Locuitorii Damascului l-au numit "laş" şi "fricos",...

Sirienii din Damasc iau în derâdere decizia preşedintelui american, Barack Obama, de a cere aprobarea Congresului pentru o intervenţie militară în Siria.

Locuitorii Damascului l-au numit „laş” şi „fricos”, relatează AFP.

„Cel care vorbeşte mult nu acţionează”, afirmă Souad, o locuitoare din Damasc.

„Obama este un laş, el nu a atacat deoarece ştie că preşedintele nostru Bashar este atotputernic”, afirmă această angajată a companiei naţionale de electricitate din Ferdaws, în nord-estul capitalei.

Un alt sirian de 73 de ani crede, de asemenea, că Barack Obama este un „fricos” care nici măcar nu este convins de propriile declaraţii.

„Este ca un actor care participă la o piesă de teatru pe care trebuie să o prezinte americanilor. L-am văzut, tremura ca o frunză în timp ce vorbea, părea cu adevărat tulburat”, asigură acest membru al Consiliului municipal din Damasc, răsfoind cotidianul oficial As-Saoura.

Ca multe persoane intervievate în capitală, el este convins că şeful celei mai puternice armate din lume nu a acţionat deoarece se teme de reacţia aliaţilor regimului sirian, în special de iranieni.