Situația din Transnistria rămâne tensionată. Familiile militarilor ruși vor fi evacuate din zona de conflict

Situația din Transnistria rămâne tensionată. Familiile militarilor ruși vor fi evacuate din zona de conflict
Foto: Hepta/Abaca Press / Depo Photos/ABACA.

Situația în regiunea transnistreană a Republicii Moldova rămâne dificilă, iar familiile ofițerilor ruși vor fi evacuate. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Statului Major ucrainean pe rețelele de socializare.

Familiile militarilor ruși vor fi evacuate

„Subdiviziunile grupului operațional de trupe ruse continuă să fie în plină pregătire de luptă. Formațiunile armate din regiunea transnistreană a Republicii Moldova servesc într-un regim consolidat.

Sunt în curs pregătirile pentru evacuarea familiilor ofițerilor ruși”, se arată în raportul Statului Major.

Transnistrenii, intimidați de trupele ruse

Ocupanții intimidează populația cu știri false că ar exista o amenințare din partea Ucrainei la adresa locuitorilor teritoriilor ocupate, anunță reprezentanții Statului Major ucrainean.

„În direcţia Basarabiei, situaţia din regiunea transnistreană a Republicii Moldova rămâne tensionată. Inamicul, prin mass-media controlată, continuă să răspândească mesaje provocatoare despre amenințarea sporită la adresa oamenilor din Transnistria”, precizează Statul Major.

Potrivit sursei citate, în direcțiile Volîni, Polesski și Seversk, nu este exclusă posibilitatea unor acțiuni demonstrative și provocatoare ale trupelor rusești în zonele adiacente frontierei de stat a Ucrainei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)