Situație catastrofală pentru Theresa May! Partidul său pierde teren în sondaje

Situație catastrofală pentru Theresa May! Partidul său pierde teren în sondaje
Foto: newstatesman.com

Partidul Conservator britanic, condus de premierul Theresa May pierde teren în sondaje față de Partidul Laburist cu doar o săptămână înaintea scrutinului parlamentar anticipat, potrivit Reuters, citat de Gândul.

Deși în momentul convocării alegerilor anticipate, pe 18 aprilie, partidul Theresei May avea un avans de 24 de procente, un sondaj al Institutului YouGov arată că avansul s-a redus la doar 3 procente.

Partidul Conservator este acreditat cu 42% din intențiile de vot, în timp ce Partidul Laburist este la nivelul de 39 la sută.

Conservatorii riscă pierderea a 20 de locuri și implicit a majorității de 17 locuri în Camera Comunelor, care are 650 de membri.

Un studiu arată că Theresa may ar putea obține doar 310 locuri, mai puțin decât majoritatea de 331 de parlamentari obținută în 2015 de premierul David Cameron.

Dacă predicțiile vor fi confirmate, Partidul Conservator se va situa sub majoritatea de 326 de locuri necesară pentru formarea guvernului.

Premierul britanic, Theresa May a convocat alegeri parlamentare anticipate programate pe data de 8 iunie pentru a obține un mandat politic clar în negocierile cu Bruxellesul.

Ultima oră
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)
19:10 - Alexandru Rafila îndeamnă la vaccinare: O să avem un val 4 în septembrie-octombrie. Dacă se îmbolnăvesc persoane vulnerabile, situația va pune la încercare sistemul de sănătate (VIDEO)
18:43 - Alexandru Rafila: Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe. Ajutăm cu toții, dar mi se pare puțin deplasat să spui ca prim-ministru că nu știi ce să faci (VIDEO)
18:17 - Peste 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză în România. CNCAV: Vaccinarea, cea mai la îndemână soluție împotriva COVID-19