Situație inedită într-o comună din Suceava. Alegătorii trebuie să decidă între doi candidați cu același nume și același prenume (VIDEO)

Situație inedită într-o comună din Suceava. Alegătorii trebuie să decidă între doi candidați cu același nume și același prenume (VIDEO)
Sursa Foto: G4media

Au mai rămas doar 11 zile până la alegerile locale 2020. Cu toate acestea, finalizarea listelor de candidați dădrumul dezbaterilor. În comuna Botoșana din județul Suceava, sunt doi candidați la primărie. Până aici nimic nu pare ieșit din comun, însă marea problemă constă în faptul că cei doiau acelasi numeși același prenume. Acest lucru nu îi pune în dificultate doar pe alegători, ci și pe candidații la Consiliul Județean, întrucât aceștia sunt îngrijorați că alegătorii ar putea să întâmpine probleme în momentul în care vor pune ștampila de vot în dreptul numelui lor.

Localitatea din România unde alegătorii trebuie sădecidăîntre doi candidați cu același nume și același prenume

Primarul PNL Ioan Ghiață îl are drept contracandidat pe PSD-istul Ioan Ghiață. Prin urmare,Ioan Ghiață de la PNL candidează împotriva lui Ioan Ghiață de la PSD. Cei doi contracandidați sunt vecini și au același prenume al tatălui.

”Suntem vecini, dar nu suntem rude.Vreau să vă spun că avem inclusiv același nume al tatălui, totul e tras la indigo. Cred că a fost o ambiție de-a PSD-ului, e un tertip mai vechi… Alegătorii mai în vârstă pot să confunde candidații. Eu nu vreau să acuz sau să atac, e treaba lor ce fac și cum fac, eu mă raportez la ce am făcut ca primar din 2008 încoace și sper caalegătorii să țină cont de asta”,a spus primarul Ioan Ghiață, conform Monitorul de Suceava.

Cei doi contracandidați vor fi deosebiți pe buletinele de vot doar prin sigla partidului pe care îl reprezintă.

Aceasta nu e singurasituație de acest fel din județul Suceava. La Drăgușeni, există în cursa electorală 3 de persoane cu numele ”Vasile Cepoi”. Pentru a reuși să se diferențieze de ceilalți doi, primarul în funcție și-a adăugat în buletin încă un prenume, Lică. Astfel, primarul și-a schimbat numele în Vasile Lică Cepoi.

Pe de altă parte, la Mălini primarul candidează singur, nici măcar la Consiliul Local nu există vreun contracandidat. În același timp,la Ostra singurul contracandidat al primarului este sora sa, iar la Verești toți cei 15 candidați la Consiliul Local din partea Partidei Romilor au același nume de familie.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.