Situație revoltătoare în Turcia! Va fi înființat un „cimitir al trădătorilor” pentru trupurile puciştilor morţi

Situație revoltătoare în Turcia! Va fi înființat un „cimitir al trădătorilor” pentru trupurile puciştilor morţi
Foto: revista22.ro

Primarul din Istanbul a alocat un spaţiu pentru înfiinţarea unui „cimitir al trădătorilor”, după ce a fost anunțat că imamii turci refuză să organizeze ceremonii religioase de înmormântare pentru puciştii morţi în evenimentele de săptămâna trecută, potrivit stiripesurse.ro.

În „cimitirul trădătorilor”, creștinii vor putea să-i „blesteme” pe cei responsabili de tentativa de lovitură de stat.

Peste 200 de oameni și-au pierdut viața, în urma tentativei de lovitură de stat din 15 iulie, dar cimitirele din Turcia refuză să-i îngroape pe puciştii decedaţi.

Primarul Kadir Topbas încearcă să remedieze situația și a declarat că a dat ordin pentru alocarea unui spaţiu pentru rămăşiţele pământeşti ale „trădătorilor”, unde „trecătorii vor putea să-i blesteme pe cei îngropaţi”.

„Am dat ordin să fie alocat acest spaţiu şi să fie denumit ‘cimitirul trădătorilor”, le-a spus Topbas protestatarilor pro-guvernamentali din Piaţa Taksim din Istanbul.

„Toţi cei care vor trece prin acel loc îi vor blestema şi nu vor putea să se odihnească în mormintele lor”, a mai adăugat primarul.

Decizia a fost luată după ce primarul din Ordu, un oraş-port de la Marea Neagră, a refuzat să acorde loc de veci pentru unul dintre puciştii decedaţi. Din acest motiv, familia a luat trupul neînsufleţit şi l-a îngropat în propria grădină.

„Îl felicit pe primar”, a declarat Topbas, adugând că puciştii „nu vor fi salvaţi din iad”.

Edilul Istanbulului a mai spus că nici cimitirul necunoscuţilor nu este un loc potrivit pentru înmormântarea puciştilor.

Tags: