Şofer român de TIR, condamnat la închisoare în Franţa pentru transport de cocaină: „Îmi pare rău, am crezut că e cannabis”

Şofer român de TIR, condamnat la închisoare în Franţa pentru transport de cocaină: „Îmi pare rău, am crezut că e cannabis”

Un şofer român de TIR a fost condamnat, în Franța, la 20 de luni de închisoare, după ce a fost prins transportând 16 kilograme de cocaină în portul Calais. În fața instanței, bărbatul, care are 25 de ani, s-a ”scuzat” spunând că știa că transportă cannabis, nu cocaină.

Român condamnat în Franța pentru transport de cocaină

Tânărul a fost oprit de vameşi pe 26 iunie. Ei i-au descoperit cocaina în camion și l-au arestat pe loc, notează stiridiaspora.ro.

În fața judecătorului, el a povestit că a fost abordat de un bărbat într-o parcare din Luxemburg, în timp ce-și alimenta mașina. Acesta i-a propus să transporte marfa, în schimbul sumei de 1.500 de euro.

Românul a afirmat că a știut tot timpul că transportă substanțe interzise, dar a crezut că e cannabis, nu cocaină. „Regret foarte mult ceea ce am făcut”, a spus el, în fața instanței.

Tânărul a mai declarat că nu a dorit decât să câștige niște bani în plus.

Românul a fost condamnat la 20 de luni de închisoare. De asemenea, el trebuie să plătească o amendă de 644.000 de euro și nu mai are voie să intre pe teritoriul Franței în următorii cinci ani.