Soldații ruși își făcuseră locuri de dormit în cuștile porcilor și au trăit în mezerie, la Herson (video)

Soldații ruși își făcuseră locuri de dormit în cuștile porcilor și au trăit în mezerie, la Herson (video)
Foto: captura video.

Serviciul de securitate al Ucrainei a făcut publice imagini cu o fermă de porci unde dormeau soldați ai unei unități rusești din Herson, regiune unde forțele ucrainene desfășoară o contraofensivă prin care au fost eliberate numeroase localități.

Rușii au trăit în mizerie, în regiunea Herson

În imagini se vede că soldații ruși își făcuseră locuri de dormit în cuștile porcilor și trăiau la propriu ca ei, într-o mizerie greu de descris în cuvinte, notează tv8.

După eliberarea din Liubimivka, angajații SBU au început să verifice pozițiile abandonate ale așa-numitei ‘a doua armată a lumii’. Din ceea ce au văzut, nu și-au putut reține lacrimile de râs, se scrie în postarea SBU ce însoțește clipul video. În urma lor au rămas mai multe lucruri personale, haine, sticle de băutură și chiar mașini de spălat, cel mai probabil, furate.

Trupe de etil ale lui Putin

Soldații ruși sunt într-o stare deplorabilă. Bărbații mobilizați consumă mult alcool și nu prea înțeleg ce trebuie să facă pe teritoriul Ucrainei. Mai multe imagini care circulă în mediul online arată că majoritatea soldaților nu sunt apți de „muncă”.

Potrivit presei ucrainene, comandamentul rus îi lasă chiar în câmpul gol, fără a le pune la dispoziție echipamentul cel mai de bază: corturi, saci de dormit, mâncare. Aceștia fiind asigurați din abundență cu alcool.

Mobilizarea lui Putin în Rusia a căpătat trăsături de-a dreptul tragicomice. Apar tot mai multe videoclipuri cu recruți bețivi, inadecvați,  care și-au pierdut aspectul uman normal.

Majoritatea nu au nici cea mai mică idee despre disciplina militară, antrenament de luptă. Sunt complet nepregătiți nu numai să lupte, ci chiar să se alinieze și să efectueze acțiuni elementare.

Recruții lui Putin au fost supranumiți „trupe de etil”. Ei clar nu-și dau seama ce este războiul, de ce se duc în Ucraina și că Putin îi trimite acolo să fie carne de tun.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
15:51 - Muncitorii români din Croația continuă protestele în Zagreb. N-au fost plătiți de două luni
15:50 - Primăria Brașov, amendată după accidentul în lanț din zona Dârste
15:38 - Cum funcționează contra propaganda ucraineană? Povestea unei tinere care vorbește cu mii de ruși în Telegram: „Sper că cel puțin câțiva oameni vor ajunge la ideea că ‘Soțul meu îmi este mai drag decât Herson'”
15:37 - Niculae Bădălău, arestat preventiv, a fost revocat de Parlament de la Curtea de Conturi (VIDEO)
15:29 - Preotul Vasile Bratie, despre venirea lui Moș Nicolae în copilăria sa: „Aveam nişte opinci roase de capră pe care nu puteam să le dăm cu cremă, dar le spălam şi le aşezam frumos lângă uşă”
15:27 - Ambasadorul Emil Hurezeanu, despre aderarea la Schengen: Președintele Austriei are o opinie favorabilă României. Decizia finală aparține guvernului, iar semnalele nu sunt optimiste
15:11 - Veste uriașă pentru Simona Halep: „S-a stabilit clar modul în care a ajuns substanța în organism”
15:08 - Tudor Chirilă, replici dure la adresa lui Denis Roabes: „Știți cum e la fotbal? Când echipa joacă bine e meritul jucătorilor, când echipa nu joacă bine e vina antrenorului”
15:06 - Adrian Negrescu, despre „taxa pe soare”: E ca un fel de bomboană pe colivă în sectorul energetic. Virgil Popescu s-a pierdut în declarații. De fiecare dată când a fost vorba de energie, au fost măsuri ezitante (VIDEO)
14:59 - Dani Mocanu a făcut ravagii pe TikTok. Manelistul s-a filmat în timp ce își distrugea bolidul în valoare de 200.000 de euro