Soldații ucraineni au arătat cum au aruncat în aer poduri și au dejucat planurile ocupanților din Donbas (video)

Soldații ucraineni au arătat cum au aruncat în aer poduri și au dejucat planurile ocupanților din Donbas (video)
Foto: captura video.

Soldații ucraineni au aruncat în aer poduri strategice în regiunea Lugansk pentru a împiedica înaintarea invadatorilor ruși în regiunea Severodonețk și Lisichansk. Garda Naţională a postat o înregistrare video în care a arătat cum s-a desfășurat operațiunea.

Militarii ucraineni au aruncat în aer obiecte strategice

„Pentru a opri atacul forțelor de ocupație asupra regiunilor Severodonețk și Lysychansk, au fost aruncate în aer punțile de comunicație cheie care vine de la Rubijne”, se arată în raport.

Militarii au precizat că subminarea podurilor a ajutat la protejarea Kievului și, de asemenea, ar oferi Ucrainei avantaje în apărarea centrului regional controlat al regiunii Lugansk.

Donbas, ținta rușilor

Eforturile aviației inamice sunt concentrate asupra distrugerii obiectelor din Zona Operațională de Est și a construcțiilor industriale amplasate pe teritoriului Ucrainei.

Invadatorii ruși și-au concentrat principalele eforturi asupra regiunii Donețk. Trupele militare își întăresc  forțele de apărare aeriană, informează reprezentanții Statului Major pe  Facebook.

„Principalele eforturi ale inamicului s-au concentrat asupra direcției Donețk. În direcția Slobozhanski, încearcă să restrângă ofensiva Forțelor de Apărare la nord de orașul Harkov și să le împiedice să ajungă la frontiera de stat a Ucrainei. Aceștia efectuează pregătirile pentru operațiunile ofensive ale forțelor unităților concentrate în zona orașului Izium. (…)

În Mariupol, principalele eforturi ale inamicului s-au concentrat asupra blocării și înfrângerii unităților noastre din Azovstal. Bombardamentele continuă”, se arată în raportul Statului Major.

Urmăriți B1TV.ro și pe