Povestea bărbatului crescut de lupi. Spaniolul a rămas suspendat între două lumi. ”Femeile sunt un motiv să rămâi printre oameni”

Povestea bărbatului crescut de lupi. Spaniolul a rămas suspendat între două lumi. ”Femeile sunt un motiv să rămâi printre oameni”

Un bărbat din Spania care a fost crescut de lupi vreme de 12 ani a susținut că nu a reușit să se adapteze vieții moderne. A încercat să revină sălbăticie, dar și legătura cu lupii s-a rupt. Astfel, el a rămas prins între două lumi.

Marcos Rodríguez Pantoja s-a născut undeva în sudul Spaniei, în 1946. Mama sa a murit când el avea doar trei ani. A rămas cu tatăl și mama vitregă, dar ambii l-au abuzat. La un moment dat, ei l-au vândut unui căprar. Când Pantoja avea 7 ani, bărbatul a murit sau a dispărut pur și simplu, iar el a fost adoptat de o haită de lupi. Una dintre femele s-a comportat cu el ca și cum i-ar fi fost mamă. Lupii l-au învățat să supraviețuiască cu fructe de pădure și ciuperci și i-au arătat cum să se deplaseze prin pădure. A dormit în peșteri, alături de lilieci, șerpi și căprioare. Bărbatul a povestit că acestea au fost cele mai fericite momente din viața lui.

La vârsta de 19 ani, Pantoja a fost găsit de poliție. A învățat cu timpul să vorbească și a ajuns să lucreze în construcții, dar mereu s-a simțit tras în piept de patroni.

A vrut apoi să se întoarcă în sălbăticie, dar lupii nu l-au mai primit, notează newsweek.com. Mai mult, în locurile unde a copilărit au apărut cabane.

Acum, Pantoja trăieşte din pensie şi dintr-un ajutor pe care îl primește de la un ONG. El ține cursuri la școli din zonă și îi învață pe copii să iubească mediul.

”Sunt obișnuit cu viața mea acum și sunt multe lucruri pe care nu le aveam acolo – de exemplu muzica sau femeile. Femeile sunt un motiv să rămâi printre oameni”, a susținut Marcos Rodríguez Pantoja, pentru BBC.

Tags: