Spania își deschide granițele fără restricții pentru cei complet vaccinați anti-COVID-19, începând din 7 iunie (VIDEO)

Spania își deschide granițele fără restricții pentru cei complet vaccinați anti-COVID-19, începând din 7 iunie (VIDEO)
Foto: Pixabay

Începând de luni, persoanele care au fost vaccinate anti-COVID-19 vor putea intra în Spania, indiferent din ce parte a lumii călătoresc, informează B1 TV în cadrul Știrilor B1, prezentate de Dan Gabor.

Persoanele vaccinate anti-COVID-19 vor putea intra fără restricții în Spania din 7 iunie

Potrivit oficialităților de la Madrid, printre condițiile de intrare în țară pentru călătorii din afara Uniunii Europene se va număra necesitatea de a fi fost vaccinați cu 14 zile înainte de sosire și de a fi primit ambele doze ale vaccinului pentru a avea o protecție completă – sau doar o singură injecție necesară în cazul Johnson & Johnson.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ordinul complet urmează să fie publicat în Monitorul Oficial al statului, potrivit aceleiași surse, și va intra în vigoare luni, așa cum fusese anunțat. Textul este în curs de pregătire de către ministerele Sănătății și de Interne, care se ocupă de controalele în domeniul sănătății și de frontierele țării.

O altă chestiune pe care ordinul o va acoperi este exact ce vaccinuri vor fi acceptate. Este probabil ca textul să le includă pe cele aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului și de Organizația Mondială a Sănătății – adică Pfizer-BioNTech, Moderna, Oxford-Astrazeneca și Janssen, precum și vaccinurile chinezești Sinopharm și Sinovac-Coronavac.

Redeschiderea parțială a frontierelor spaniole va fi deosebit de importantă pentru călătorii din afara Europei și a Statelor Unite – de exemplu, țările din America Latină, cum ar fi Mexic, Argentina și Columbia, printre altele. Aceasta va permite efectuarea de zboruri de agrement între piețele unde există deja legături puternice și pentru reunificarea familiilor care nu au putut călători fără un motiv justificat.

De asemenea, măsura va impulsiona redresarea zborurilor pe distanțe lungi, care au fost reduse de când s-a instalat pandemia de coronavirus. Printre acestea se numără legăturile cu o serie de țări asiatice, unde se utilizează vaccinurile chinezești aprobate de OMS menționate anterior – printre care China, Thailanda, Filipine și India, printre altele.

Ultima oră
23:45 - Șeful marinei germane a demisionat după ce a declarat că Peninsula Crimeea „este dusă” și că „probabil” Vladimir Putin merită respect
23:19 - SUA nu organizează la ora actuală evacuarea cetățenilor americani din Ucraina, spune Washingtonul: „Sunt disponibile zboruri comerciale pentru a sprijini plecările”
22:52 - VIDEO. Imagini simbolice pe Palatul Victoria la 160 de ani de la primul Guvern al României. Nicolae Ciucă: Guvernul trebuie să rămână punct de sprijin pentru cetățeni și pentru celelalte instituții ale statului
22:36 - Kievul acuză Germania că „îl încurajează” pe Vladimir Putin să atace Ucraina. Dmytro Kuleba, nemulțumit de refuzul Berlinului de a livra ajutor militar
22:08 - Edi Iordănescu recunoaște că „sunt șanse foarte mari” să devină noul selecționer la naționalei. Mihai Stoichiță (FRF): În principiu s-au pus la punct toate treburile
21:49 - Titus Corlățean: România a devenit deranjantă pentru Rusia când a aderat la Alianța Nord-Atlantică. Nu mai suntem parteneri NATO, ci suntem NATO și beneficiem de clauzele de securitate colectivă (VIDEO)
21:21 - Prefectul Alexandra Văcaru susține că „va recurge la toate remediile legale în vederea asigurării climatului de securitate” în București
21:06 - Misiune NATO de supraveghere aeriană în Bulgaria, în contextul tensiunilor cu Federația Rusă
20:43 - Stelian Bujduveanu: Greva ilegală de la STB a blocat o capitală, iar a negocia cu sindicatul este ca și cum ai negocia cu teroriștii care iau ostatici. Vom continua reformele din STB cu salariații de bună credință
20:22 - Vasile Bănescu (BOR): În absența valorilor tari, o societate face implozie. Omul de astăzi nu mai are legătură cu omul curajos de altădată care a trecut prin necesitudini crunte ale istoriei (VIDEO)