Steven Spielberg critică filmele produse de Netflix. „Nu merită să fie…” (VIDEO)

Steven Spielberg critică filmele produse de Netflix. Nu merită să fie... (VIDEO)

Producțiile Netflix au ajuns tot mai populare în ultima perioadă.
Anul acesta, serviciu online de streaming pentru filme a reuşit chiar să câştige un premiu Oscar, pentru documentarul Icarus, ceea ce a atras reacții negative din industria cinematografică. De asemenea, filmul „Mudbound” a obţinut patru nominalizări la Oscar.

Celebrul regizor Steven Spielberg consideră că producţiile companiei Netflix nu ar trebui să se califice pentru nominalizări la premiile Oscar, chiar dacă sunt lansate în cinematografe înainte de a fi difuzate de televiziunea online.

„Odată ce te-ai dedicat unui format de televiziune, produci un film TV. Cu siguranţă, dacă este un film bun, meriţi un premiu Emmy, dar nu un Oscar”, a afirmat Spielberg, conform news.ro.
„Nu cred că filmele care sunt prezentate în câteva cinematografe, timp de mai puţin de o săptămână, ar trebui să se califice pentru nominalizările la premiile Oscar”, a adăugat cineastul, cunoscut pentru filme ca „Lista lui Schindler” şi „The Post”.

Steven Spielberg mai consideră că posibilitatea de distribuţie a filmelor prin servicii de streaming va descuraja mai mulţi cineaşti în a se lupta pentru a obţine fonduri pentru pelicule, în speranţa că vor avea sprijinul unui studio tradiţional. Aceştia vor opta pentru lansări pe Netflix sau Amazon, poate după o scurtă prezentare în cinematografe, atrage atenţia regizorul.

„Televiziunea se dezvoltă mult în privinţa calităţii conţinutului şi a artei, dar prezintă o ameninţare clară pentru cinefili”, a conchis Spielberg.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.