Statele Unite: Şapte români cercetaţi pentru escrocherii online

Statele Unite: Şapte români cercetaţi pentru escrocherii online
Autorităţile federale din Miami, Statele Unite au pus sub acuzare o reţea criminală formată din şapte români pentru escrocherii online, informează The Miami Herald. Aceştia postau pe internet anunţuri false...

Autorităţile federale din Miami, Statele Unite au pus sub acuzare o reţea criminală formată din şapte români pentru escrocherii online, informează The Miami Herald.

Aceştia postau pe internet anunţuri false în care puneau spre vânzare autoturisme şi diferite obiecte iar apoi cereau cumpărătorilor să vireze banii în conturi bancare deschise cu nume fictive. Conform celor 21 de capete de acuzare, cei şapte se foloseau de acte false pentru a lichida conturile în care le erau virate sumele de bani.

Autorităţile susţin că prejudiciul total se ridică la 300.000 de dolari, una din victimele reţelei declarând că a virat în contul indicat de români 23.500 de dolari în schimbul unui autoturism pe care nu l-a mai primit.

Patru dintre membrii reţelei se află în custodia poliţiei iar ceilalţi trei sunt cercetaţi în stare de libertate. Anterior acestei acţiuni, alte patru persoane au fost inculpate în acest caz.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)