O stație spațială în derivă se va prăbuși pe Pământ: Când se va întâmpla acest lucru (VIDEO)

O stație spațială în derivă se va prăbuși pe Pământ: Când se va întâmpla acest lucru (VIDEO)

O staţie spaţială lansată de China se va dezintegra şi va ajunge pe Terra în zilele următoare. Maşinăria de mărimea unui autobuz se va dezmembra şi va arde în atmosferă, înainte de a atinge Pământul. Specialiştii spun că nu trebuie să ne facem griji. Şansele ca bucăţile să lovească vreo persoana sunt nule. Însă acestea vor forma un spectacol de lumini pe cer și ar putea ajunge chiar și în România, informează B1 TV.

Prima staţie spaţială a chinezilor se va prăbuşi pe Pământ. Staţia spaţială Tiangong1 ar urma să ajunga pe Terra între 30 martie şi 2 aprilie.

Cea mai mare parte din acest laborator de nouă tone, scăpat de sub control de statul chinez, se va aprinde atunci când va pătrunde în atmosfera planetei noastre.

Prăbuşirea lui Tiangong1 va putea fi observată pe cer, cu ochiul liber. Va arăta exact ca o ploaie de stele. Resturile care vor supravieţui reintrării în atmosfera terestră ar putea ajunge şi pe teritoriul României. Printre zonele estimate pentru impact se numara Europa de Est, Nordul Africii sau Oceanul Pacific. Staţia spaţială se deplasează cu o viteză de 27.000 de kilometri pe oră, motiv pentru care nu poate fi determinat cu exactitate locul în care se va prăbuşi.

Chinezii au lansat laboratul spaţial Tiangong 1 în 2011. Aceştia au pierdut controlul navei de 9 tone în august 2016.

Nu este prima dată când resturi spațiale se prăbușesc pe Terra. În 1991, cel mai mare fragment dintr-o navetă spațială de pe stația spațială sovietică „Salyut 7” s-a cazut în Argentina. Nimeni nu a fost însă rănit.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tags:
Ultima oră
22:30 - Anda Adam s-a logodit: „Inelul e în seif, că e prea scump”. Cine e bărbatul care a cerut-o în căsătorie
22:11 - Valeriu Gheorghiță, convins că redeschiderea școlilor va duce la creșterea numărului de cazuri COVID în rândul copiilor: Proporțional, vor fi mai mulți și la ATI (VIDEO)
21:46 - Ce părere are Gică Hagi despre nunta Simonei Halep și a lui Toni Iuruc
21:45 - Valeriu Gheorghiță: La 15 octombrie am putea să depășim 17.000 de infectări pe zi, media la o săptămână. Asta înseamnă vârfuri de 20.000 de cazuri COVID pe zi (VIDEO)
21:28 - Alina Gorghiu și-a șters postarea în care condamna atacul mafiei pădurilor asupra activiștilor de mediu: „Ce se poate înțelege din asta? Gheorghe Flutur e în #echipacâștigătoare”
21:26 - Valeriu Gheorghiță: „Nu putem să neglijăm implementarea unor măsuri pentru că sunt nepopulare”
21:01 - Reprezentanța Comisiei Europene în România, reacție la cazul jurnaliștilor bătuți în Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur, când documentau despre mafia pădurilor: Autoritățile să protejeze libertatea presei!
20:49 - Florin Cîțu răspunde contestatarilor: „Oricine spune că ar trebui să cadă acest guvern este o persoană iresponsabilă” (VIDEO)
20:39 - Florin Cîțu: PNRR a fost aprobat. Până la finalul anului va veni primul avans / Ursula von der Leyen, vizită în România pe 27 septembrie (VIDEO)
20:15 - Cristian Boureanu, implicat într-un accident în centrul Bucureștiului (FOTO)