Studiu: Femeile provocatoare pot dăuna sănătăţii bărbaţilor

Studiu: Femeile provocatoare pot dăuna sănătăţii bărbaţilor
Foto: kudika.ro

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Valencia a arătat că prezența unei femeiîn viața unui bărbat îi creşte acestuia nivelul de cortizol din organism, cu alte cuvinte îi crește hormonul de stres.

Cortizolul este produs de organism atunci când persoana în cauză se află într-o situație de stres psihic sau fizic. Printre urmările acestui stres se numără și boala de inimă.

Cercetarea profesorilor din Valencia a arătat că cinci minute petrecute în compania unei femei atrăgătoare ridică puternic nivelul hormonului de stres din organism, notează adevărul.ro

La studiu au participat un eșantion reprezentativ de 84 de bărbați. Fiecare a fost pus într-o cameră și i s-a cerut să rezolve un puzzle. În camera respectivă au mai fost prezenți și un bărbat și o femeie. Experimentul a indicat că după ce femeia a părăsit încăperea nivelul de stres al bărbaţilor nu a mai crescut. După ce bărbatul a fost lăsat singur cu femeia, nivelul cortizolului a continuat să urce.

"În acest studiu, am considerat că pentru cei mai mulţi bărbaţi, prezenţa unei femei atrăgătoare poate induce percepţia că există o oportunitate pentru curtare", au declarat specialiştii.

Potrivit studiilor în domeniu, în doze mici, cortizolul poate avea şi un efect pozitiv, acesta având rolul de îmbunătățire a vigilenței.

Tags: