Oamenii de ştiinţă tocmai au aflat ce se întâmplă în organismul celor care s-au vaccinat cu ambele doze anti-Covid

Oamenii de ştiinţă tocmai au aflat ce se întâmplă în organismul celor care s-au vaccinat cu ambele doze anti-Covid
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cercetătorii din Marea Britanie au descoperit că persoanele care au avut ambele doze de vaccin COVID-19 sunt de trei ori mai puțin susceptibile de a fi testate pozitiv la virus decât persoanele nevaccinate, scrie euronews.

Studiul a constatat că 0,40% dintre cei care ar fi avut doza dublă s-au dovedit a fi pozitivi, comparativ cu 1,21% dintre persoanele nevaccinate.

În plus, a concluzionat că persoanele complet vaccinate au fost pe jumătate mai susceptibile de a da rezultate pozitive după ce au intrat în contact cu cineva care avea COVID-19 decât persoanele nevaccinate – 3,84 la sută din eșantion, comparativ cu 7,23 la sută.

Rezultatele studiului sunt cele mai recente din testul Real Time Assessment of Community (REACT-1) efectuat de Imperial College din Londra, care monitorizează nivelurile de infecție COVID-19 de-a lungul timpului în toată Anglia.

„Niciun vaccin nu este 100% eficient”

Rezultatele pentru ultima rundă a studiului s-au bazat pe 98.233 de teste prelevate la domiciliu între 24 iunie și 12 iulie curent, cu probe analizate prin testarea PCR.

După analiza rezultatelor testelor PCR, Imperial College a mai spus că persoanele complet vaccinate ar putea fi mai puțin susceptibile decât persoanele nevaccinate să transmită virusul altora, deoarece acestea tind să aibă o încărcătură virală mai mică în medie și, prin urmare, probabil că aruncă mai puțin din virus .

Testul PCR este mai precis decât testul de flux lateral la domiciliu, deoarece caută dovezi că virusul se află în prezent în corp prin detectarea prezenței materialului genetic al virusului.

„Aceste descoperiri confirmă datele noastre anterioare care arată că ambele doze de vaccin oferă o bună protecție împotriva infectării”, a declarat profesorul Paul Elliott, directorul programului REACT de la Imperial’s School of Public Health.

Ultima oră
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)
18:45 - Loto 6/49. Rezultate Loto 6/49, Joker, Noroc Plus și Super Noroc
18:33 - Cristian Diaconescu, despre prezența lui Klaus Iohannis la Congresul PNL: Cerere de implicare din partea partidelor va fi întotdeauna. Este decizia Președintelui dacă și câți pași face într-o direcție sau alta (VIDEO)