SUA: Avocatul personal al lui Trump REFUZĂ audierea în Congresul SUA

SUA: Avocatul personal al lui Trump REFUZĂ audierea în Congresul SUA
Foto: NBC News

Congresul din SUA a demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate care a fost de fapt implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016, dar și legăturile actualului lider de la Casa Albă cu Moscova. Se pare că cei din Congres l-au vizat și pe avocatul personal al lui Trump, Michael Cohen, potrivitcnn.com.

Lui Cohen i s-a cerut să ofere toate informațiile pe care le are și să depună mărturie în fața anchetatorilor în Camera Reprezentanților din Senat, dar aceasta a refuzat să facă acest lucru.

„Solicitarea era prost formulată, mult prea generală și era imposibil să poată fi oferit un răspuns” s-a apărat Cohen.

În urma acestei decizii a lui Cohen, senatorii au votat în unanimitate și au decis să le permită co-preşedinţilor Comisiei pentru informaţii, republicanul Richard Burr şi democratul Mark Warner, să emită citaţii atunci când este nevoie pentru a continua investigaţia cu privire la Rusia.

Avocatul lui Trump nu este primul asociat al miliardarului republican care refuză să coopereze în investigaţia congresmenilor. Fostul consilier pentru securitate naţională, Michael Flynn, a primit chiar o citație pentru a fi audiat de Comisia pentru informaţii din Senat.