SUA: Bernie Sanders şi-a anunţat susţinerea pentru candidatura lui Hillary Clinton la alegerile prezidenţiale

SUA: Bernie Sanders şi-a anunţat susţinerea pentru candidatura lui Hillary Clinton la alegerile prezidenţiale
Foto: cnn.com

Bernie Sanders şi-a anunţat susţinerea pentru candidatura lui Hillary Clinton la alegerile prezidenţiale din noiembrie, informează B1 TV. Cei doi foşti rivali au apărut în faţa susţinătorilor în cadrul unui miting de campanie în New Hampshire, stat care a dat startul alegerilor primare în ianuarie.

Bernie Sanders şi Hillary Clinton au lăsat deoparte vechile dispute. Şi-au făcut apariţia cot la cot şi au transmis alegătorilor că Partidul Democrat este mai unit ca oricând şi pregătit pentru alegerile din toamnă. Pentru a fi în ton cu tradiţionala culoare a Partidului Democrat, fostul Secretar de Stat a purtat un sacou albastru, iar Senatorul de Vermont, cămaşă albastră.

Pe un ton ferm, Sanders a anunţat că ''nu are nicio îndoială că Hillary Clinton este, de departe, cel mai bun candidat care va putea rezolva crizele cu care se confruntă Statele Unite''. El şi-a exprimat convingerea că Hillary va fi un preşedinte remarcabil şi a spus că este mândru să o suţină.

"Secretarul Clinton a câştigat procesul de nominalizare din cadrul Partidului Democrat. Ea va fi candidatul democrat la prezidenţiale iar eu intenţionez să fac tot ce-mi stă în putere pentru a mă asigura că ea va fi următorul preşedinte al Statelor Unite", a declarat Sanders.

După o cursă care a durat aproape o jumătate de an, Fostul Secretar american de Stat a obținut numărul necesar de delegați pentru nominalizarea Partidului Democrat. Ea va fi confirmată oficial drept candidată a partidului în cadrul Convenţiei din Philadelphia, din perioada 25-28 iulie.

Reacţia candidatului republican Donald Trump a fost rapidă. El l-a acuzat pe Senatorul de Vermont că a renunţat la principii şi că şi-a dezamăgit suporterii, alegând să meargă pe mâna lui Hillary Clinton.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)