SUA: O studentă a primit ameninţări cu moartea, după ce a realizat un clip anti-asiatici

SUA: O studentă a primit ameninţări cu moartea, după ce a realizat un clip anti-asiatici
O studentă de la Universitatea California din Los Angeles a primit ameninţări cu moartea după ce a postat pe Youtube o înregistrare video în care critica asiaticii care studiază la aceeaşi Universitate,...

O studentă de la Universitatea California din Los Angeles a primit ameninţări cu moartea după ce a postat pe Youtube o înregistrare video în care critica asiaticii care studiază la aceeaşi Universitate, relatează Associated Press.

Alexandra Wallace îşi exprimă nemulţumirea faţă de studenţii asiatici care vorbesc tare în bibliotecă, aduc rude enervante în cartierul unde locuieşte şi sună constant acasă, în Japonia, pentru a afla veşti despre cei dragi.  

Studenta a spus că acele critici nu sunt îndreptate spre o persoană anume şi că cei avizaţi nu ar trebui să se supere, după care adaugă: „ Problema o reprezintă aceste hoarde de asiatici pe care Universitatea îi acceptă în fiecare an”.

„ Aş putea trece peste asta, dacă ar folosi maniere americane”, spune Wallace, explicând că atunci când studenţii asiatici sună acasă, ar trebui să iasă afară pentru a nu îngrozi celelalte persoane cu veştile rele pe care le află.

Studenta a scos imediat înregistrarea de pe internet, dar subiectul fusese deja preluat pe toate blogurile şi pe pagini de Facebook.

Decanul UCLA a catalogat afirmaţiile fetei ca fiind ruşinoase şi o va sancţiona corespunzător. Poliţia campusului a demarat o anchetă pentru identificarea celor care au ameninţat-o pe Wallace, în urma afirmaţiilor acesteia.

Înregistrarea video a stârnit controverse printre studenţii UCLA, dintre care 37% sunt asiatici.

Într-o declaraţie publicată de ziarul studenţilor, Wallace şi-a cerut scuze „întregului campus UCLA” pentru comentariile sale „nepotrivite”.

Studentă din SUA, clip anti-asiatici

Tags: