SUA: Pagină de Facebook pentru recuperarea obiectelor luate de tornade

SUA: Pagină de Facebook pentru recuperarea obiectelor luate de tornade
O femeie din statul american Alabama a creat o pagină de Facebook pentru "obiecte pierdute", pentru a ajuta victimele tornadelor din Statele Unite să-şi recupereze lucrurile personale luate de furtună, informează...

O femeie din statul american Alabama a creat o pagină de Facebook pentru „obiecte pierdute”, pentru a ajuta victimele tornadelor din Statele Unite să-şi recupereze lucrurile personale luate de furtună, informează AFP. La doar câteva ore după ce a fost creată, pagina lui Patty Bullion număra deja peste 600 de fotografii de obiecte – în general fotografii dar şi cecuri şi chiar o uniformă – luate de tornade şi împrăştiate peste tot în sudul Statelor Unite.

Unele persoane susţin chiar că au găsit în grădinile lor obiecte ale unor persoane care locuiesc la 300 de kilometri distanţă.

Pagina, denumită „Pictures and Documents found after the April 27, 2011 Tornados” (Fotografii şi documente găsite după tornadele din 27 aprilie 2011)  a fost creată de Patty Bullion, în vârstă de 37 de ani, care locuieşte în Lester, Alabama, statul cel mai afectat de tornade, unde peste 300 de persoane şi+au pierdut viaţa.

„Sectorul nostru a fost ocolit” de tornade, a explicat aceasta. „Câţiva copaci au fost scoşi din rădăcini, unele acoperişuri au fost distruse, dar nu este nimic care să nu poată fi reparat”, a spus femeia.

Cea care i-a sugerat să publice fotografiile obiectelor găsite pe pagina sa de Facebook a fost chiar fiica sa. De la crearea paginii, aproximativ 40 de obiecte şi-au găsit proprietarul.

„Ieri seara (n.r. joi), două persoane dispărute au fost recunoscute în fotografii şi familiile lor aşteaptă să recupereze aceste fotografii”, a declarat Bullion, pentru care înfiinţarea acestei pagini are o semnificaţie aparte.

Tags: