SUA: Tornada din Missouri a ucis cel puţin 116 persoane

SUA: Tornada din Missouri a ucis cel puţin 116 persoane

Cel puţin 116 persoane au murit  în urma tornadei care a lovit oraşul Joplin, duminică, zdrobind maşini şi distrugând case, relatează BBC. Şapte persoane au fost salvate, potrivit autorităţilor, care caută în continuare supravieţuitori.

O altă tornadă cu grindină şi vânturi puternice a îngreunat căutările luni după-amiază. În urma dezastrului, o cărare lungă de 10 km a fost făcută prin oraş, lăsând majoritatea locuinţelor fără curent electric.

Peste 1.150 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar reţeaua de energie electrică şi dea de telefonie continuă să nu funcţioneze, a raportat ziarul local Joplion Globe.

50.000 de locuinţe, echivalentul a un sfert din oraş, au fost avariate, iar 2.000 de clădiri mari au fost afectate în regiune, potrivit oficialilor.

„Sunt optimist că încă mai sunt vieţi acolo care vor fi salvate”, a spus guvernatorul statului Missouri, Jay Nixon, care a decretat stare de urgenţă şi a avertizat că vor mai veni şi alte furtuni.

Luna trecută, tornadele şi furtunile au omorât cel puţin 350 de persoane în Alabama şi în alte şase state din sudul Statelor Unite.

Tornada din Missouri a lovit un spital din Joplin

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_6604').select();" id="embed_text_6604" />
Tags:
Ultima oră
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL
17:01 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)
16:33 - Klaus Iohannis, la „Săptămâna Haferland”: Ca stat profund atașat idealurilor de diversitate și unitate europeană, România este locul în care diversitatea etnică, religioasă și culturală este respectată (VIDEO)
16:00 - Traficul din București, blocat de un șofer de 90 de ani. Bătrânelul a uitat să se întoarcă acasă
14:35 - Maia Sandu a urcat pe Vârful Moldoveanu. Imaginea cu președintele Republicii Moldova în România, devenită virală (FOTO)
13:59 - Alegeri în PNL. Ludovic Orban: „Indiferent de câți vor fi în jurul meu, voi da bătălia până la capăt”