SUA vor trimite Ucrainei arme noi în valoare de 550 de milioane de dolari

SUA vor trimite Ucrainei arme noi în valoare de 550 de milioane de dolari
Joe Biden a glumit cu jurnaliștii după ce a încurcat Suedia cu Elveția, în discursul de la finalul summitului NATO. Foto: Hepta - DPA Images / Bernd von Jutrczenka

SUA vor continua să sprijine Ucraina cu noi transferuri de tehnică militară performantă.  Arme noi în valoare de 550 de milioane de dolari vor fi trimite forțelor ucrainene care luptă împotriva invaziei rusești.

SUA trimit în Ucraina noi arme performante

Ajutorul va cuprinde inclusiv muniție pentru lansatoarele de rachete, potrivit AFP.

Ajutorul va „include mai multe muniții pentru sistemele Himars”, a declarat presei un purtător de cuvânt al Casei Albe, John Kirby.

Aceasta ridică la peste 8 miliarde de dolari valoarea totală a asistenței militare acordate Ucrainei de la preluarea mandatului de către președintele Joe Biden, a precizat el.

În plus, alte 4 sisteme americane de rachete HIMARS au ajuns în Ucraina, a anunțat ministrul ucrainean al apărării Oleksii Reznikov.

SUA anunțaseră încă de pe 22 iulie că au aprobat un nou ajutor militar de 270 de milioane de dolari pentru Ucraina, inclusiv patru noi sisteme de rachete HIMARS.

Noul ajutor va duce numărul total al sistemelor de rachete de artilerie de mare mobilitate M142 trimise în Ucraina la 20.

Noi sisteme HIMARS trimise Ucrainei

Ucraina a primit încă un lot de patru sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS) fabricate în SUA, a declarat luni ministrul ucrainean al Apărării.

Oleksii Reznikov a mulțumit pe Twitter pentru ajutorul acordat pentru întărirea armatei ucrainene.

„Ne-am dovedit a fi operatori inteligenți ai acestei arme. Sunetul tirului de HIMARS a devenit un hit de top  al acestei veri pe front!”, a afirmat Reznikov.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe