Sudanul de Sud: 270 de persoane au decedat în urma confruntărilor dintre forțele guvernamentale și rebeli

Sudanul de Sud: 270 de persoane au decedat în urma confruntărilor dintre forțele guvernamentale și rebeli
Foto: semneletimpului.ro

Numeroase ciocniri militare au avut loc în capitala Sudanului de Sud, Juba, între forțele guvernamentele și rebelii ce vor să răstoarne conducerea președintelui Salva Kiir. 270 de oameni ar fi murit în urma confruntărilor, potrivit BBC, citează gandul.info.

Cele mai dure confruntări ar fi avut loc în cartierul Jebel, unde se află reședința vicepreședintele Riek Machar, liderul rebelilor ce luptă cu forțele guvernamentale conduse de președintele Sudanului de Sud. Lupte armate au avut loc și în jurul aeroportului din Juba, ceea ce a dus la suspendarea curselor aeriane pe care compania Kenya Airlines le desfășura.

Confruntări între forțele guvernamentale loiale lui Salva Kiir și rebelii ce luptă de partea vicepreședintelui Riek Machar au loc încă din decembrie 2013, la puțin timp după declararea independenței în 2011. De altfel, Sudanul de Sud este cel mai nou stat din lume, dar asta nu l-a împiedicat să cadă într-un război civil ce a dus la moartea a zeci de mii de persoane și strămutarea altor aproximativ 2 milioane.