Summit Biden-Putin. Președintele SUA va discuta cu omologul său din Federația Rusă și despre deturnarea avionului comercial, și despre situația din Ucraina

Summit Biden-Putin. Președintele SUA va discuta cu omologul său din Federația Rusă și despre deturnarea avionului comercial, și despre situația din Ucraina
foto: Hepta.ro - Sputnik - Sergei Ilyin / Hepta.ro - Bestimage - WALTER - BESTIMAGE

Aterizarea forțată a avionului Ryanair în Belarus și situația din Ucraina se numără printre subiectele pe care președintele american Joe Biden le va aborda în discuția cu omologul său rus, Vladimir Putin, a precizat marți secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki.

Summit Biden-Putin, pe 16 iunie, la Geneva. Deturnarea avionului comercial și situația din Ucraina, printre subiectele abordate, spune partea americană

Jen Psaki a vorbit și despre criticile pe care i le aduc congresmenii republicani lui Joe Biden, în contextul în care opoziția americană reclamă că președintele SUA se întâlnește cu liderul rus în ciuda comportamentului provocator pe care îl manifestă Rusia în regiune. Purtătoarea de cuvânt spune că astfel de critici sunt nefondate.

„Președintele Statelor Unite nu se teme să îi confrunte pe adversarii noștri și să folosească un moment de diplomație în persoană pentru a aborda domenii în care are îngijorări și pentru a căuta zone de oportunitate de a lucra împreună în domenii în care avem un acord reciproc (cu Rusia, n.r.)”, spune Jen Psaki, potrivit Reuters preluată de US News.

Casa Albă a confirmat, marți, că președintele SUA și omologul său din Federația Rusă se vor întâlni la Geneva, pe 16 iunie 2021, într-o primă întâlnire față în față de la instalarea noii administrații americane – prima la acest nivel, pentru că săptămâna trecută a avut deja loc o discuție în persoană între șefii celor două diplomații, Antony Blinken și Serghei Lavrov.

De altfel, la summitul Biden-Putin nici cei doi președinți nu se vor întâlni în premieră. Președinții Statelor Unite și Rusiei au mai avut și alte întrevederi, însă la momentele respective actualul președinte al SUA era vicepreședinte în administrația Obama.

Casa Albă, despre summit:„Președintele Biden se va întâlni cu Președintele Putin la Geneva, Elveția, pe 16 iunie 2021. Liderii vor discuta despre întreaga gamă de probleme urgente, în timp ce încercăm să restabilim predictibilitatea și stabilitatea relațieiSUARusia”.

Poziția Kremlinului: „Intenționăm să discutăm despre starea și perspectivele de a dezvolta în continuare relațiile ruso-americane, probleme de stabilitate strategică, precum și chestiuni de actualitate de pe agenda internațională, inclusiv interacțiunea în lupta împotriva pandemiei de coronavirus și soluționarea conflictelor regionale”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”
20:02 - Reacțiile politicienilor după ce George Simion a cerut ca România să nu mai ajute Guvernul Republicii Moldova: „’Patriotul’ de carton ne cere să abandonăm Chișinăul, adică exact ce vrea Rusia” / „Simion e troll-ul Kremlinului”