Summit extraordinar al șefilor de stat și de guvern din UE, convocat pe 23 septembrie: Liderii europeni vor discuta despre gestionarea crizei refugiaților

Summit extraordinar al șefilor de stat și de guvern din UE, convocat pe 23 septembrie: Liderii europeni vor discuta despre gestionarea crizei refugiaților
Foto: telegraph.co.uk

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a anunțat joi convocarea unui summit extraordinar al șefilor de stat și de guvern în cadrul căruia se va discuta despre gestionarea crizei refugiaților, informează Reuters.

Reuniunea, solicitată mai ales de ccancelarul german Angela Merkel și președintele francez, Francois Hollande,  va avea loc pe 23 septembrie, la ora locală 18.00 (16.00 GMT), potrivit anunțului făcut de Tusk pe Twitter.

Luni, miniștrii de interne din statele UE nu au reușit să ajungă la un acord asupra schemei de redistribuire a 120.000 de refugiați propusă de Comisia Europeană.

Aceștia se vor reuni marți, 22 septembrie pentru a purta noi discuții.

Ultima oră
00:49 - Asztalos Csaba (CNCD), despre minoritățile sexuale: Sunt concetățeni care suferă, nu sunt tratați în demnitatea lor umană. Prejudecățile sunt exploatate / Subiectul, parte din așa-zisul război hibrid-mediatic promovat de Rusia (VIDEO)
23:43 - Restanțierii la energie electrică și gaze vor putea fi debranșați. Guvernul a abrogat prin OUG prevederea care interzicea deconectarea rău-platnicilor pe perioada stării de alertă
23:37 - Incendiu de vegetație în Corbeanca. Flăcările s-au răspândit rapid din cauza vântului
22:48 - Grecia, în lupta cu flăcările. Incendiile de vegetație pun în pericol orașele de la periferia Atenei: Este dramatic! Tuturor ne este frică (VIDEO)
22:48 - Irineu Darău, candidatul-surpriză la șefia USR-PLUS: Sunt foarte multe probleme interne. Ceva trebuie să se schimbe în conducerea partidului. Abia aștept dezbaterile cu cei doi contracandidați (VIDEO)
22:24 - Situație dramatică în Grecia. Românii plecați în vacanță au primit avertizarea RO-Alert, din cauza incendiilor puternice de vegetație. O autostrada este închisă
22:10 - Sfârșitul unei ere | Ce performanțe a reușit Leo Messi la FC Barcelona: Lista trofeelor câștigate
22:04 - Cod roșu de vijelii și ploi torențiale, valabil în România. Rafalele vor depăși 100 km/h
21:56 - Acoperișul unui bloc din Lupeni, smuls de vântul puternic și aruncat peste mașini. Două autoturisme au fost avariate (FOTO)
21:45 - E oficial: Aventura lui Leo Messi la Barcelona s-a terminat. Anunțul clubului