Surpriză uriașa pe scena politică britanică: Favorit să îl înlocuiască pe David Cameron, Boris Johnson a anunțat că nu candidează pentru funcția de premier

Surpriză uriașa pe scena politică britanică: Favorit să îl înlocuiască pe David Cameron, Boris Johnson a anunțat că nu candidează pentru funcția de premier

Declaraţii surprinzătoare ale fostului primar al Londrei, Boris Johnson. Liderul campaniei pro-Brexit considerat unul dintre favoriţi la înlocuirea lui David Cameron ca prim-ministru, a anunţat că nu va candida la şefia Partidului Conservator.

Boris Johnson şi-a şocat colegii de partid prin ultima decizie luată, într-un moment în care aceştia se aşteptau ca fostul primar al Londrei să îşi anunţe candidatura la şefia Partidului Conservator.

"După ce m-am consultat cu colegii şi, în contextul situaţiei politice actuale, am ajuns la concluzia că nu sunt persoana care să fie premierul Marii Britanii. Rolul meu va fi să ofer toată susţinerea viitoarei administraţii conduse de Partidul Conservator." a fost anunțul liderului taberei pro-Brexit.

Politicianul britanic a susţinut că a condus capitala Regatului Unit în timpul revoltelor, furtunilor şi atacurilor teroriste şi a arătat că a adus Londra la stadiul de capitala numărul unu la nivel mondial ca destinaţie turistică. Boris Johnson a mai precizat că "Londra şi întreaga Mare Britanie vor înflori în afara Uniunii Europene". După referendum, pe fondul polemicilor, Boris Johnson a devenit din ce în ce mai contestat în demersul de a deveni lider al formaţiunii şi implicit premier în locul lui David Cameron.

Declaraţiile acestuia vin după ce ministrul Justiţiei, Michael Gove, un aliat al lui Boris Johnson, s-a înscris în cursa internă pentru şefia conservatorilor, după demisia premierului David Cameron din poziţia sa în cadrul partidului şi, respectiv, executivului. Candidatura este una surpriză, deoarece majoritatea comentatorilor credeau că acesta îl va susține pe fostul primar al Londrei.

În acelaşi timp, şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de premier, Ministrul de Interne al Marii Britanii, Theresa May, care a promis că ea şi partidul său se vor pune în slujba oamenilor în cadrul unei misiuni de a transforma ţara într-una care să funcţioneze pentru toată lumea.