Surse: DOI ROMÂNI, arestați în cadrul reținerilor DE AMPLOARE de la Londra, după atentatul de sâmbătă

Surse: DOI ROMÂNI, arestați în cadrul reținerilor DE AMPLOARE de la Londra, după atentatul de sâmbătă

Poliţia a efectuat 12 arestări duminică, în cursul unui raid efectuat în estul Londrei, în legătură cu atentatul comis sâmbătă noaptea în centrul capitalei londoneze, soldat cu şapte morţi şi 48 de răniţi, potrivit Reuters.

Au fost percheziţionate patru adrese din estul Londrei, dar la două dintre acestea nimeni nu a fost arestat. În total, 12 persoane au fost arestate la celelalte două adrese, informează cotidianul britanic Guardian.

Dintre cei 12 arestaţi, şapte sunt femei, cu vârste între 19 şi 60 de ani. De asemenea, au fost reţinuţi cinci bărbaţi, cu vârste între 28 şi 55 de ani, dar unul – bărbatul de 55 de ani – a fost eliberat fără să fie pus sub acuzare.

Restul de 11 persoane au rămas în arest, potrivitAgerpres. Toate sunt suspectate de infracţiuni legate de terorism, ceea ce înseamnă că pot fi reţinute până la două săptămâni, înainte de a se lua o decizie privind punerea lor sub acuzare sau eliberarea lor.

Pe surse, Antena 3 anunță că doi dintre cei arestați sunt români.Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a declarat, duminică seară, că are şi el, informaţia că doi români s-ar afla printre perosnele reţinute în legătură cu atentatul, dar că încă nu are o confirmare.

Un român şi prietena sa care locuiesc într-un apartament în East Ham s-ar afla între cele şapte persoane arestate de poliţişti britanici înarmaţi în urma unei descinderi în legătură cu atentatul de la Londra, potrivit unei martore citate de The Daily Telegraph.

Potrivit unui corespondent The Telegraph, Harry Yorke, aflat la faţa locului, proprietarii Sam's Chicken Shop, situat lângă apartamentul percheziţionat de poliţişti duminică după-amiază, au declarat că şapte persoane au fost arestate.

Mathu Sivahran, o martoră la percheziţie, a declarat că cei doi români au fost arestaţi împreună cu alţi cinci bărbaţi de culoare, dintre care unul ”îmbrăcat în haine islamice”.

”S-a întâmplat acum două ore, înjurul orei 14.15 (16.15, ora României). Am văzut poliţişti înarmaţi fugind pe acopriş, care au strigat «mâinile sus» şi i-au înconjurat”, a declarat ea pentru The Telegraph.

”Apoi i-au scos afară pe cei cinci bărbaţi de culoare şi pe român şi prietena lui”, continuă ea.

”Unul dintre tipii de culoare purta pe cap un acoperământ integral islmic”.

”Vin destul de mulţi români aici. El era un băiat drăguţ, liniştit. Era întotdeauna un băiat bun când comanda mâncare”, a mai declarat ea.

Pe de altă parte, era neclar dacă dacă această percheziţie are legătură cu atentatul de sâmbătă noaptea, scrie ibtimes.co.uk, citat de News.ro.