Sute de francezi s-au adunat în Place de la Republique pentru a comemora un an de la atentatul împotriva revistei Charlie Hebdo (VIDEO)

Sute de francezi s-au adunat în Place de la Republique pentru a comemora un an de la atentatul împotriva revistei Charlie Hebdo (VIDEO)

Sute de francezi au comemorat un an de la atentatul împotriva revistei Charlie Hebdo, informează B1 TV. Oamenii s-au adunat în Place de la Republique şi au depus flori şi lumânări în amintirea victimelor şi au transmis şi un mesaj clar. Franţa nu se teme de terorism. Manifestaţia a avut loc la doar câteva ore după ce un bărbat înarmat cu un cuţit a fost împuşcat mortal în timp ce încerca să intre cu forţa într-o secţie de Poliţie. Anterior, preşedintele Francois Hollande anunţase că ameninţarea teroristă pluteşte încă asupra Franţei.

Place de la Republique, devenită simbolul luptei împotriva terorismului, a fost plină de oameni care au dorit să le aducă un omagiu victimelor atacului de la Charlie Hebdo. Colegi ai umoriștilor omorâți de frații Sherif și Said Kuachi i-au îndemnat pe francezi să respingă o existență marcată de teamă şi au afişat un banner mare pe care scria – „Nici măcar nu ne este frică”.
Manifestaţia spontană din Place de la Republique a venit la doar câteva ore după un nou atac armat. Atcaul din Paris a avut loc în faţa unei secţii de Poliţie din arondismentul 18. Un bărbat înarmat cu un cuţit a încercat să intre în clădire în timp ce striga ”Allah este mare!”, dar a fost împuşcat mortal de către forţele de ordine.

Sute de francezi au comemorat un an de la atentatul împotriva revistei Charlie Hebdo

#DIRECT_ONE_rqg8xm#

Anterior, Francois Hollande avertizase că Franţa a încă o ţintă importantă a teroriştilor.

Pe 7 ianuarie 2015 , trei indivizi mascaţi, înarmaţi cu o armă Kalaşnikov şi un lansator de rachete, au intrat în sediul revistei satirice Charlie Hebdo strigând „Allah Akbar” şi „Profetul a fost răzbunat”. S-au lăudat că sunt simpatizanţi ai reţelei teroriste Al-Qaida apoi au deschis focul. 12 oameni, printre care şi doi poliţişti, au murit.