Țara în care cetățenii ar putea fi sancționați cu până la 2 ani de închisoare, dacă nu poartă mască de protecție

Țara în care cetățenii ar putea fi sancționați cu până la 2 ani de închisoare, dacă nu poartă mască de protecție
Sursa Foto: Hepta

Guvernul etiopian a înăsprit legile privind respectarea măsurilor de siguranță, menite să limiteze răspândirea noului coronavirus, temându-se că oamenii le vor ignoraodată ce starea de urgență se termină.

Astfel, cetățenii din Etiopia ra putea primi până ladoi ani de închisoare dacă încalcă în mod deliberat nu poartă mască de protecție în locuripublice și nu păstrează distanța legală față de alte persoane.

Interzisă rămâne și strângerea mâinilor şi prezenţa a peste trei persoane la o masă, fiind de asemenea obligatorie purtarea măştii în locurile publice şi menţinerea distanţării sociale, potrivit reuters.com.

„Acum lumea se comportă ca şi cum COVID nu ar mai exista, oamenii nu mai au grijă. Acest lucru va determina o posibilă creştere a răspândirii bolii şi ar putea fi o ameninţare pentru ţară”, a scris joi ministrul Sănătăţii, Lia Tadesse, pe Twitter.

Etiopia, a doua cea mai populată ţară din Africa, a declarat stare de urgenţă în aprilie pentru a opri răspândirea pandemiei de coronavirus. Ea a fost ridicată în luna septembrie.

Guvernul a amânat, de asemenea, din cauza focarului, alegerile electotrale regionale și parlamentare programate pentru luna august.Cel mai probabil, acestea vor avea loc anul viitor.

Până acum, în această țară s-auînregistrat 91.118 de cazuri de COVID-19, 1.384 de decese şi 44.506 de însănătoşiri până în prezent.

Ultima oră
19:34 - Joe Biden, la Adunarea Generală a ONU: SUA nu caută un Război Rece cu China și e gata să lucreze cu orice națiune care caută o rezolvare pașnică la provocări comune (VIDEO)
19:29 - Peste 15.600 de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate în ultimele 24 de ore, în România
19:12 - Rata de acoperire vaccinală din București a depășit 50%, anunță Valeriu Gheorghiță
19:06 - Ioana Mihăilă, despre valul 4: Suntem pregătiți pentru situația de acum. Dacă lucrurile evoluează, s-ar putea ca anumite nevoi să nu mai poată fi îndeplinite (VIDEO)
18:49 - Ioana Mihăilă: Doresc să amintesc premierului că vaccinarea a fost în subordinea sa directă / Ar fi fost o iresponsabilitate să fi blocat paturile ATI pentru pacienții COVID-19 când aveam sub 50 de cazuri (VIDEO)
18:46 - Ele sunt cele mai în vârstă surori gemene din lume. Câți ani au japonezele care au doborât toate recordurile
18:25 - Ioana Mihăilă: Întârzierea cu o lună a rectificării bugetare a făcut imposibilă semnarea la timp a contractelor de medicament; am lăsat spitalele să își achiziționeze direct medicamentele (VIDEO)
18:20 - Andreea Ibacka, mesaj important cu doar câteva zile înainte să nască: Sunt destule nopți în care respir greu
18:09 - Jair Bolsonaro intră la Adunarea Generală a ONU, dar nu și în restaurantele din New York, unde dovada vaccinării e obligatorie. Președintele Braziliei a fost fotografiat mâncând pizza pe marginea drumului (FOTO)
17:27 - Ioana Mihăilă explică cum s-a pregătit MS pentru valul patru: Creșterea numărului de paturi ATI/TI reprezintă punerea în aplicare a planului pregătit de Ministerul Sănătății