Taximetriștii din Roma s-au legat cu lanțuri de un gard din fața Guvernului în semn de protest împotriva Uber

Taximetriștii din Roma s-au legat cu lanțuri de un gard din fața Guvernului în semn de protest împotriva Uber
Șoferii de taxi italieni au manifestat miercuri în apropierea parlamentului din centrul Romei, sursă foto: cptură YT

Șoferii de taxi italieni au manifestat miercuri în apropierea parlamentului din centrul Romei, în semn de protest față de proiectul de lege al guvernului privind concurența, pe fondul afirmațiilor că dereglementarea sectorului ar favoriza multinaționalele în detrimentul șoferilor independenți.

Taximetriștii italieni îl acuză pe premierul Draghi că vrea să favorizeze Uber

Poliția a izolat zona din jurul Palazzo Chigi, sediul clădirilor guvernamentale, în timp ce sute de taximetriști din toată Italia scandau sloganuri împotriva premierului Mario Draghi și a aplicației de transport cu mașina Uber.

O mulțime de protestatari s-au strâns pe Via del Corso și au aruncat fumigene și petarde, după ce cinci reprezentanți ai sindicatului taximetriștilor și-au petrecut noaptea legați cu lanțuri de balustrada din fața Palazzo Chigi, în semn de protest față de proiectul de lege care, potrivit acestora, va favoriza extinderea Uber.

Demonstrația neanunțată de la Roma, cea mai recentă după mai multe săptămâni de proteste, vine după un protest violent al șoferilor de taxi din întreaga țară marți, la o săptămână după o grevă națională de două zile, pe 5 și 6 iulie.

Compania de gestionare a aeroportului din Roma, Aeroporti di Roma i-a avertizat pe cei care se îndreaptă spre și de la aeroporturile Fiumicino și Ciampino, sfătuindu-i pe călători să folosească în schimb autobuzele sau trenurile.

Urmăriți B1TV.ro și pe