TENSIUNI MILITARE lângă România: Noi manevre ordonate de Rusia în Transnistria

TENSIUNI MILITARE lângă România: Noi manevre ordonate de Rusia în Transnistria

Militarii ruși din stânga Nistrului au primit ordin să ducă la îndeplinire noi exerciții militare antiteroriste, totul în contextul relației tot mai tensionate dintre Chișinău și Moscova.

Potrivit unui comunicat al Districtului Militar de Vest al Armatei ruse, exercițiile au avut scopul de a respinge un atac ce ar fi vizat minarea infrastructurii din regiune și luarea de ostatici din rândul militarilor și civililor, scrie Karadeniz-press.

„Asemenea exerciții antiteroriste au loc în mod regulat și au ca scop excluderea completă a posibilității de organizarea a unor atacuri teroriste împotriva militarilor ruși din Transnistria”, precizează într-un comunicat structura militară rusă menționată.

“Noile exerciții vin pe un fundal tensionat între Moscova și Chișinău, tocmai implicarea diplomaților și ofițerilor ruși în susținerea regimului separatist de la Tiraspol au condus la această criză. Instituțiile abilitate ale Chișinăul au convocat regulat diplomați și ofițeri ruși pentru a le transmite încetarea acestor practici, însă reprezentanții Moscovei au continuat acestă atitudine sfidătoare față de susținerea Tiraspolului”, mai scrie sursa citată.

Ultima oră
19:49 - Comisia Europeană va lansa un plan pentru ca UE să facă față la creșterile mari de prețuri la energie
19:41 - Irineu Darău, după ce a spus că alegerile din USR PLUS au fost organizate inechitabil, incompetent și anti-democratic: „Nu cred că poți trata un candidat în felul acesta” (VIDEO)
19:16 - ANAF: Şase firme cu sedii în Bucureşti şi judeţul Gorj au vândut cosmetice de 62,5 milioane lei, fără factură
19:12 - Emilian Imbri: Intensitatea pandemiei o creează omul prin comportamentul lui / Nu cred că ține încă de anotimpuri, în alte țări și vara a fost o explozie de infectări / N-ar fi fost nimic dacă relaxarea era dublată de vaccinare (VIDEO)
19:11 - DENT ESTET, parte a grupului MedLife, reconfirmă poziția de lider al pieței de servicii stomatologice din România, anunțând o creștere de 60% a cifrei de afaceri în primul semestru din acest an față de aceeași perioadă a anului trecut
18:53 - Garda de Mediu anunță controale la periferia Capitalei şi în judeţul Ilfov, pentru combaterea arderilor de deşeuri
18:37 - Lista statelor de risc epidemiologic ridicat, actualizată: Croația și Austria au intrat în zona roșie. România, în zona galbenă / A fost crescută limita de vârstă pentru excepțiile aferente copiilor (DOCUMENT)
18:22 - Peste 18.400 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. La aproape 15.646 a fost vorba de prima doză / Peste 10 milioane de doze administrate de la debutul campaniei
18:20 - O nouă serie de e-mailuri care pretind a fi trimise clienților de către Banca Transilvania. Avertismentul specialiștilor
18:02 - Klaus Iohannis s-a pozat alături de manelistul Sorinel Puștiu la New York. Președintele României, surprins într-o companie neașteptată (FOTO)