”Terorismul s-a infiltrat în Europa din cauza politicienilor occidentali!” Liderii de la Budapesta aduc acuzații extrem de grave oficialilor de la Bruxelles pe tema crizei imigranților

”Terorismul s-a infiltrat în Europa din cauza politicienilor occidentali!” Liderii de la Budapesta aduc acuzații extrem de grave oficialilor de la Bruxelles pe tema crizei imigranților
Foto:bintel.com.ua

Scandalul dintre Budapesta și Bruxelles pe tema crizei imigranților este departe de a lua sfârșit. Liderii ungari lansează atacuri tot mai virulente la adresa celor occidentali, acuzându-i inclusiv că nu văd că ”terorismul s-a infiltrat în Europa”.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat că ei nu se vor preda și că sunt dispuși să ofere ajutor Serbiei, Bulgariei şi Macedoniei în gestiunea fluxurilor de imigranţi. Orban are convingerea că barierele fizice sunt soluția pentru oprirea fluxului de imigranți și a dat exemplul Statelor Unite.

Premierul de la Budapesta a mai susținut că pentru rezolvarea acestei probleme Uniunea Europeană nu trebuie să primească puteri sporite, ci mai degrabă statele componente trebuie ajutate pentru a-și întări frontierele. Totuși, ”în acest moment situaţia este inversată pentru că Bruxelles-ul vrea să reducă puterile statelor membre în ceea ce priveşte gestionarea crizei imigranţilor", a acuzat Orban, potrivit Gândul.

La rândul său, Peter Szijjarto, Ministrul ungar de Externe, i-a acuzat pe liderii europeni că promovează politici cu efecte periculoase, care pun în pericol securitatea Blocului comunitar și a subliniat că imigranţii au şubrezit puternic securitatea continentului.

Mai mult, el i-a acuzat pe liderii de la Bruxelles că susțin unitatea doar la nivel declarativ. În realitate, ei marginalizează statele care îndrăznesc să gândească diferit.

Poate cea mai dură acuzație pe care a adus-o Peter Szijjarto este aceea că, din cauza măsurilor promovate de politicienii occidentali, "terorismul s-a infiltrat în Europa".

Iar lungul șir al criticilor nu se oprește aici. Csaba Domotor, secretar de stat în Cabinetul premierului, a declarat că Uniunea Europeană încearcă prin toate mijloacele să împiedice organizarea referendumului din 2 octombrie privind cotele de refugiaţi.