Tinerii între 18 și 25 de ani vor beneficia de prezervative gratuite în Franța

Tinerii între 18 și 25 de ani vor beneficia de prezervative gratuite în Franța
Sursa foto: Pixabay

Președintele francez, Emmanuel Macron, a declarat vineri că tinerii între 18 și 25 de ani vor beneficia de gratuitatea prezervativelor: „Gratuitatea prezervativelor în farmacii urmează să fie extinsă și pentru minori”.

În cadrul unui mesaj pe Twitter, șeful statului francez a spus „Banco, o vom face”.

Prezervativele vor fi gratuite pentru tinerii din Franța

În cadrul unei călătorii dedicate sănătății tinerilor, președintele francez, Emmanuel Macron, a menționat că „În farmacii, prezervativele vor fi gratuite pentru tinerii de 18-25 de ani. Aceasta va începe de la 1 ianuarie. Este o mică revoluție a prevenirii sale”.

În urma clipului postat pe Twitter, președintele a fost criticat pentru că a limitat această măsură doar pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani, conform hotnews.ro.

Dorința de prevenire a bolilor cu transmitere sexuală reprezintă motivul pentru care această măsură va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2023.

„Vom pune echipele să lucreze pentru a putea extinde această măsură la minori (…) Cred că este o politică de prevenire foarte bună pentru a permite tuturor tinerilor să se protejeze”, a mai adăugat Emmanuel Macron.

Urmăriți B1TV.ro și pe