Tot mai multe școli din SUA reintroduc obligativitatea folosirii măștilor, pe măsură ce crește numărul cazurilor de COVID

Tot mai multe școli din SUA reintroduc obligativitatea folosirii măștilor, pe măsură ce crește numărul cazurilor de COVID
Foto: Anna Shvets/ Pexels

Mai multe școli din Statele Unite ale Americii pun în aplicare obligativitetea utilizării măștilor, deoarece cazurile de COVID-19 continuă să crească.

Numărul cazurilor de COVID-19 este în creștere

Înainte de vacanța de iarnă, districte din New Jersey și Pennsylvania au anunțat că vor impune temporar folosirea măștilor în rândul elevilor și al personalului, pe fondul unei valuri de boli respiratorii.

Acum, școlile din Massachusetts și Michigan urmează exemplul, în timp ce școlile din Chicago le cer elevilor să facă teste rapide înainte de începerea cursurilor.

Școlile publice din Boston au anunțat într-o scrisoare adresată comunității că decizia s-a datorat faptului că Suffolk County a fost desemnat ca fiind „cu risc ridicat” pentru transmiterea COVID-19, așa cum este definit de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Între timp, școlile publice Ann Arbor din Michigan au declarat că instituie o perioadă de obligativitate de două săptămâni care începe luni, 9 ianuarie, și se încheie vineri, 20 ianuarie.

Potrivit filialei locale WXYZ, decizia vine după ce un val de boli respiratorii a dus la închiderea a cel puțin cinci școli numai în luna decembrie.

În plus, Chicago Public Schools a anunțat că le cere elevilor și angajaților să efectueze un test rapid COVID-19 la domiciliu înainte de a intra în sălile de clasă.

Datele de la CDC arată că numărul cazurilor de COVID-19 este în creștere chiar dacă cazurile de VSR și gripă au o tendință de scădere.

Cazurile săptămânale au crescut de la 309.253 pentru săptămâna din 30 noiembrie la 470.699 pentru săptămâna din 4 ianuarie, arată datele.

Urmăriți B1TV.ro și pe