În curând vom ajunge FĂRĂ APĂ! Ce ţară vrea să tracteze aisberguri investind o sumă COLOSALĂ pentru a face rost de noi surse de apă potabilă (VIDEO)

În curând vom ajunge FĂRĂ APĂ! Ce ţară vrea să tracteze aisberguri investind o sumă COLOSALĂ pentru a face rost de noi surse de apă potabilă (VIDEO)

O firmă din Emiratele Arabe Unite (EAU) a lansat un site oficial pentru un proiect de tractare a aisbergurilor din Antarctica către coastele țării care se va desfăşura în primul trimestru al anului 2020 „pentru a le folosi ca surse noi de apă în regiune”, relatează economictimes.indiatimes.com.

National Advisor Bureau Ltd a prezentat proiectul EAU-Iceberg pentru a evidenția etapele următoare și beneficiile pe care le va avea proiectul în domeniul mediului și al economiei.
Proiectul este estimat că va costa 50-60 de milioane de dolari.

Faza pilot a proiectului va începe în a doua jumătate a anului 2019 pe coasta oraşului Perth din Australia sau pe coasta Cape Town din Africa de Sud.

Compania dezvoltă în prezent o tehnologie unică care să reducă costurile proiectului, să asigure topirea gheții în timpul fazei de transport și să faciliteze procesele de transfer de apă către clienți la costuri minime.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:59 - Mihai Stoica și Mihai Pintilii ar fi fost înjurați și amenințați de Gigi Becali. Patronul lui FCSB ar fi avut o adevărată criză de nervi după înfrângerea cu Farul
08:56 - Turcia ar putea aproba candidatura Finlandei la NATO. Erdogan: „Suedia va fi şocată când noi vom da un mesaj diferit”
08:55 - Alexandru Rafila: Nu ştiu dacă trebuie să discutăm despre această segregare între spitalele publice şi cele private, adică să optezi dacă să lucrezi într-un loc sau altul
08:41 - Cancelarul Karl Nehammer „a fost umilit” la alegerile din Austria Inferioară, spune Eugen Tomac: „România își va câștiga dreptul furat la 8 decembrie”
08:39 - Weekend cu multă distracție în staţiunile montane din ţară. Zăpadă, săniuș și cozi la telescaun: „Vreme bună, voie bună!”
08:35 - Cât ne-a costat gripa porcină anul trecut. Suma este cu 52,2% mai mică față de despăgubirile plătite de stat în 2021
08:30 - Relația pe care o au Iuliana Marciuc și Adrian Enache cu fiul lor adolescent, David: „Încercăm să trecem împreună printr-o perioadă care nu este foarte ușoară”
08:28 - Cauciucurile care transformă mașina într-un „pericol”. Poliția Română: Nu ne mirăm că șanțul a devenit spațiu de parcare fără voie
08:26 - 11 companii, inclusiv Romgaz și OMV Petrom, interesate de achiziționarea primei exploatări offshore de gaze în Marea Neagră. Americanii de la Carlyle cer 800 de milioane de euro
08:19 - Românii riscă amenzi de 6.000 de lei, dacă folosesc greşit cardul de energie