Tragedie în Alpii Elvețieni: 9 alpiniști morți și alți 11 răniți în urma unei avalanșe

Tragedie în Alpii Elvețieni: 9 alpiniști morți și alți 11 răniți în urma unei avalanșe
Nouă alpiniști şi-au pierdut viaţa şi alţi 11 au fost răniţi, după ce au fost surprinşi de o avalanşă, care s-a declanşat în apropiere de staţiunea de schi Chamonix, din Alpii francezi. Tragedia s-a...

Nouă alpiniști şi-au pierdut viaţa şi alţi 11 au fost răniţi, după ce au fost surprinşi de o avalanşă, care s-a declanşat în apropiere de staţiunea de schi Chamonix, din Alpii francezi.

Tragedia s-a produs pe versantul Mont Maudit. Din primele date, se crede că avalanța a fost provocată de un turist care mergea înaintea grupului și care, dintr-o mișcare greșită, a provocat dislocarea zăpezii de pe versant, scrie Daily Mail.

Unul dintre cei răniţi a reuşit să ia legătura cu salvamontiştii şi a dat alarma și imediat  au fost demarate operaţiuni ample de căutare.

Din grup făceau parte aproximativ 28 de persoane de origine britanică, germană, spaniolă şi elveţiană, printre aceștia alpiniști experimentați.

Echipele de căutare au reușit să recupereze doar patru persoane – doi britanici şi doi spanioli – care aleseserră alt traseu decât cel pe care l-au urmat ceilalți.

Doisprezece răniţi au fost trimişi către spitalul din Sallanches. Un elveţian, grav rănit, a fost transportat în Sion, în Elveţia.