Traian Băsescu, declarație fermă privind candidatura la președinția Republicii Moldova: ”Nu am dreptul” (VIDEO)

Traian Băsescu, declarație fermă privind candidatura la președinția Republicii Moldova: ”Nu am dreptul” (VIDEO)

Fostul președinte Traian Băsescu a explicat duminică, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician” că nu poate candida pentru funcția de președinte al Republicii Moldova pentru că nu îndeplinește criteriile prevăzute de Constituția de peste Prut.

”Nu am dreptul. Uitați-vă în Contituția Republicii Moldova. Trebuie să fii născut pe teritoriul Republicii Moldova și să ai cel puțin zece ani de când locuiești în Republica Moldova. Cine spune așa ceva ori nu a citit Constituția Republicii Moldova, ori are pasiunea să bată câmpii”, a spus Băsescu.

„Categoric, numele meu este folosit în Republica Moldova. După Putin, în toate sondajele sunt cel mai popular om politic din afara Republicii Moldova.
Categoric sunt pro-unionist, de aceea mi-am și asumat crearea unui partid unionist. Sunt doar președinte de onoare. Partidul Unității Naționale este condus executiv de domnul Șalaru și de doamna Gherman”, a mai spus fostul președinte.

Traian Băsescu, declarație fermă privind candidatura la președinția Republicii Moldova: ”Nu am dreptul”

#DIRECT_ONE_5bhefk#

Întrebat dacă atitudinea pro-unionistă poate duce la un conflict cu Rusia, Băsescu a răspuns: ”Nu poate fi vorba de generarea unui conflict, pentru că România nu dorește o rezolvare prin forță, ci ținând cont de actul final al Convenției pentru Securitate în Europa este un articol care spune că în Europa frontierele se pot modifica numai pe cale pașnică, adică prin referendum sau prin vot al parlamentelor. (…) România are obligația să stimuleze curentul unionist prin acțiuni politice și de sprijin al Republicii Moldova. Nu văd de ce nu am face-o. Nu este ilegal”.

Tags: