Trei militari au fost ucişi şi 12 civili au fost răniţi în confruntările din estul Ucrainei

Trei militari au fost ucişi şi 12 civili au fost răniţi în confruntările din estul Ucrainei
Foto: tion.ro

Trei soldaţi ucraineni au fost ucişi în ultimele 24 de ore şi 12 civili au fost răniţi la sfârşitul săptămânii trecute, în estul Ucrainei, relatează AFP.

Autoritățile au menționat lupte în apropiere de bastioanele rebele Lugansk şi Doneţk, precum şi lângă Dobalţeve, nu departe de linia de front.

Primăria din Doneţk a anunţat la rândul său că 12 civili au fost răniţi la sfârşitul săptămânii trecute şi mai multe locuinţe au fost avariate de tiruri de artilerie.

Aprovizionarea cu gaze în anumite cartiere a fost de asemenea perturbată.

Confruntările continuă în mod regulat în estul separatist al Ucrainei, în pofida unui armistiţiu încheiat la 5 septembrie, din ce în ce mai puţin respectat.

Peste 4.300 de persoane au fost ucise de la începutul conflictului între armata ucraineană şi rebelii proruşi în urmă cu peste şapte luni, potrivit celui mai recent bilanţ al ONU.

Ultima oră
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)