Trump a amânat iar mutarea ambasadei SUA din Israel la Ierusalim

Trump a amânat iar mutarea ambasadei SUA din Israel la Ierusalim
Foto:ibtimes.co.uk

Ambasada Statelor Unite în Israel va mai sta ceva vreme în Tel Aviv, după ce președintele Donald Trump a amânat aplicarea legii ce prevede relocarea ei la Ierusalim, informează RT. Trump a spus că încă sprijină această măsură, dar prin amânare dorește sprijinirea în continuare negocierilor de pace.

Legea în cauză a fost adoptată în 1995, în timpul primului mandat al lui Bill Clinton, dar de atunci a fost amânată la fiecare șase luni de președinții americani ce au urmat. Trump trebuia să decidă până joi dacă amână din nou aplicarea legii ori reduce la jumătate fondurile Departamentului de Stat pentru facilitățile din afara granițelor.

”Președintele Trump a luat această decizie pentru a maximiza șansele de succes a negocierilor dintre Israel și palestinieni. Dar, de vreme ce a spus în repetate rânduri că intenționează să mute ambasada, întrebarea nu este dacă acest lucru se va întâmpla, ci când. Nimeni nu ar trebui să considere acest gest ca fiind o retragere a suportului pe care președintele îl acordă Israelului sau alianței dintre Statele Unite și Israel”, a transmis Casa Albă.

Israel susține că Ierusalimul ar trebui să-i fie orașul capitală, dar această solicitare nu este pe deplin recunoscută. Prin urmare, SUA și-au menținut ambasada în Tel Aviv, mai precizează RT.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)