Trupa Eagles of Death Metal, primul concert în Paris, după atentatele de la Bataclan (VIDEO)

Trupa Eagles of Death Metal, primul concert în Paris, după atentatele de la Bataclan (VIDEO)
Foto: news.yahoo.com

Trupa Eagles of Death Metal a susţinut primul concert în Paris, după atacurile teroriste din luna noiembrie, în care 89 dintre fanii formaţiei şi-au pierdut viaţa.

În memoria victimelor, liderul formaţiei a păstrat înainte de spectacol 89 de secunde de reculegere şi a vorbit în cadrul unui interviu despre tragedia de anul trecut.

Copleşit de emoţie, acesta şi-a amintit momentele cumplite, când în plin haos, oamenii din sala Bataclan încercau să se apere unii pe alţii.

Trupa Eagles of Death Metal, primul concert în Paris, după atentatele de la Bataclan

#DIRECT_ONE_3s5kyx#

„Stiu că unii oameni mă vor contrazice, dar pare că Dumnezeu a făcut bărbaţii şi femeile, iar în noaptea aceea armele i-au făcut egali. Urăsc faptul că aşa este” .

Liderul trupei rock şi-a amintit cu groază cum în seara tragediei s-a întâlnit cu unul dintre atacatori în spatele scenei. În consecinţă, acesta şi-a exprimat părerea că toţi oamenii ar trebui să aibă acces la arme pentru a se putea apăra.

„Cred că singurul mod în care mi-am schimbat parerea este că până când nimeni nu o să mai aibă arme, toţi trebuie să le aibă. Nu vreau să mai văd că aşa ceva se va mai întâmpla vreodată şi îmi doresc ca toată lumea să aibă o şansă de a trăi. Am văzut oameni murind.”

Formaţia Eagles of Death Metal susţinea un concert la Paris în data de 13 noiembrie 2015, când trei indivizi înarmaţi au deschis focul la întâmplare asupra mulţimii. În urma atacului monstruos 89 de oameni şi-au pierdut viaţa, din cei 1500 prezenţi la spectacol. Acesta a fost cel mai sângeros dintr-o serie de atacuri teroriste desfăşurate în seara respectivă în Paris şi revendicate ulterior de gruparea extremistă Statul Islamic.

La noul concert susţinut în Paris, formaţia Eagles of Death Metal a oferit invitaţii gratuite tuturor supravieţuitor atacului din noiembrie. Înainte de a începe spectacolul, liderul formaţiei rock a îndemnat publicul să păstreze câteva momente de reculegere, în memoria victimelor de anul trecut.

„89 de secunde de linişte vă rog. Să ne reculegem câteva momente, apoi vom continua spectacolul.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
09:53 - ANPC amână detalierea informațiilor din meniurile restaurantelor până în martie 2023. Horia Constantinescu: Am hotărât să amânăm până după ce va fi implementată noua cotă TVA (VIDEO)
09:45 - La ce metodă inedită a apelat Neymar pentru a evita o nouă accidentare. Ce le-a promis jucătorilor sud-coreeni
09:38 - Momentul în care un blindat rusesc sare în aer în urma declanșării unei mine antitanc: imaginile apărute în mediul online sunt filmate chiar de vehiculul din spate
09:36 - Cruzime fără limite: Un deputat rus propune trimiterea câinilor fără stăpân ca atacatori sinucigași în Ucraina
09:32 - Vernisajul expoziției de pictură și desen „Orice drum e un ocoliș” de la Galeria Română are loc marți, ora 19
09:28 - Spitalele de copii din România, pline din cauza virozelor. Medic: „Nu a mai fost niciodată un asemenea val de complicații”
09:12 - Brazilienii, făcuți praf de un fost mare fotbalist pentru dansul de la Cupa Mondială: „Nu-mi vine să cred la ce asist. Parcă m-aș uita la «Dansez pentru tine»”
09:03 - Ministrul Energiei sfătuiește chiriașii să-și facă propriile contracte de energie electrică
09:01 - Rusia și Ucraina poartă primul război al dronelor pe scară largă / Ucrainenii susțin că au testat o dronă care poate lovi Moscova
09:00 - Gheorghe Veleșcu, milionarul din Iași care vrea să vândă fabrica și să își mute afacerile în Cehia: „Acolo e un mediu de afaceri mai prietenos, taxele sunt mai mici, iar drumurile mai bune”